Çikolata Soslu Sakızlı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı (1 su bardağına yakın) un
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
1 paket kremşanti (içine 1 su bardağı süt gerekiyor)
1 paket damla sakızlı vanilya
1 paket çikolata sosu (üstünde yazan tarife nazaran hazırlanırken süt ek edilecek)
Cupların tabanı için tuzsuz etimek. 3-4 etimek kırılıp tabanlara koyulsa kâfi
Çikolata Soslu Sakızlı Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Muhallebimiz için evvel sütü ve unu tencereye alalım, şeker ilave edelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayınca damla sakızlı vanilyamızı da ekleyelim, kıvam alana kadar 3, 4 dk pişirelim. Az ılısın.
Kenarda kremşantimizi paket üstündeki tarife nazaran hazırlayalım ve muhallebimize dökelim, blendır yardımıyla düzgünce özdeşleşene kadar çırpalım.
Daha sonra muhallebiyi koyacağımız kapların tabanına etimekleri yerleştirelim ve muhallebimizden yarısından fazlasını kaplayacak biçimde dolduralım.
Muhallebimiz hazır. Bırakalım soğusun biraz.
Yarım saat sonra kadar çikolata sosumuzu paket üstündeki tarife nazaran hazırlayalım ve eşit oranda muhallebimize paylaştıralım. Hafif ve hoş tatlımız hazır. Soğuk servis teklifimdir. .
1 litre süt
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı (1 su bardağına yakın) un
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
1 paket kremşanti (içine 1 su bardağı süt gerekiyor)
1 paket damla sakızlı vanilya
1 paket çikolata sosu (üstünde yazan tarife nazaran hazırlanırken süt ek edilecek)
Cupların tabanı için tuzsuz etimek. 3-4 etimek kırılıp tabanlara koyulsa kâfi
Çikolata Soslu Sakızlı Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Muhallebimiz için evvel sütü ve unu tencereye alalım, şeker ilave edelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayınca damla sakızlı vanilyamızı da ekleyelim, kıvam alana kadar 3, 4 dk pişirelim. Az ılısın.
Kenarda kremşantimizi paket üstündeki tarife nazaran hazırlayalım ve muhallebimize dökelim, blendır yardımıyla düzgünce özdeşleşene kadar çırpalım.
Daha sonra muhallebiyi koyacağımız kapların tabanına etimekleri yerleştirelim ve muhallebimizden yarısından fazlasını kaplayacak biçimde dolduralım.
Muhallebimiz hazır. Bırakalım soğusun biraz.
Yarım saat sonra kadar çikolata sosumuzu paket üstündeki tarife nazaran hazırlayalım ve eşit oranda muhallebimize paylaştıralım. Hafif ve hoş tatlımız hazır. Soğuk servis teklifimdir. .