Çikolata Soslu (Yalancı) Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
125 gr tereyağı – margarin
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
Sosu için;
160 gram sütlü çikolata
1 paket krema
Çikolata Soslu (Yalancı) Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tenceremize tereyağımızı alalım ve kısık ateşte yağımızı eritelim.
Yağımız eridikten sonra üzerine unu ek edelim ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 4-5 dakika karıştırarak kavuralım.
Unumuzu tel çırpıcı ile karıştırırken bir yandan üzerine sütü ekleyelim. Burada kesinlikle ununuzu karıştırmalısınız aksi halde topaklanma olabilir.
Üzerine şekeri ilave ederek muhallebimiz kıvam alıp yoğunlaşana kadar karıştıralım.
Koyulaşan muhallebimizi ocaktan alalım, sonrasında vanilya ek ederek 3-4 dakika mikserle çırpalım.
Hazırladığımız muhallebimizi 22 cm boyutlarındaki ıslattığımız borcama dökerek üzerini bir spatula yardımı ile düzeltelim.
Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim.
Oda ısısına geldikten sonra üzerini streçleyelim, buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
Sosu için ;Kremayı ısıtalım aman dikkat kaynamasın.
Kremanın ısısında çikolataları eritip soğumuş tatlımızın üzerine yayalım.
Afiyet olsun.
Çikolata Soslu (Yalancı) Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gr tereyağı – margarin
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
Sosu için;
160 gram sütlü çikolata
1 paket krema
Çikolata Soslu (Yalancı) Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tenceremize tereyağımızı alalım ve kısık ateşte yağımızı eritelim.
Yağımız eridikten sonra üzerine unu ek edelim ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 4-5 dakika karıştırarak kavuralım.
Unumuzu tel çırpıcı ile karıştırırken bir yandan üzerine sütü ekleyelim. Burada kesinlikle ununuzu karıştırmalısınız aksi halde topaklanma olabilir.
Üzerine şekeri ilave ederek muhallebimiz kıvam alıp yoğunlaşana kadar karıştıralım.
Koyulaşan muhallebimizi ocaktan alalım, sonrasında vanilya ek ederek 3-4 dakika mikserle çırpalım.
Hazırladığımız muhallebimizi 22 cm boyutlarındaki ıslattığımız borcama dökerek üzerini bir spatula yardımı ile düzeltelim.
Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim.
Oda ısısına geldikten sonra üzerini streçleyelim, buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
Sosu için ;Kremayı ısıtalım aman dikkat kaynamasın.
Kremanın ısısında çikolataları eritip soğumuş tatlımızın üzerine yayalım.
Afiyet olsun.
Çikolata Soslu (Yalancı) Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı