Çikolatakolik Yeni Yıl Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1/2 (yarım) su bardağı nişasta
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Çikolata krema için;
100 gram sütlü çikolata
200 gram bitter çikolata
600 gram krema
50 gram tereyağ
Beyaz çikolatalı mouse için;
400 ml krema
200 gram beyaz çikolata
20 gram tereyağ
Çikolatakolik Yeni Yıl Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
5 yumurta akını 2-3 dakika çırpıp üzerine yarım su bardağı şekeri ilave edip köpük gibi olana dek çırpın.
Ayrı bir yerde yumurta sarısı yarım bardak şeker ve sıcak suyu en az 10 dakika yüksek devirde çırpın.
Kıvamı en az 3-4 katına çıkmalı unutmayın.
Yağı ekleyip 1-2 dakika daha çırpalım.
Eleyerek kakao um nişasta kabarta tozu ve vanilya ekleyin.
Yumurta akınıda 3 seferde karışıma ilave ederek spatula ile dıştan içe karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz kalıbınıza kek harcınızı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan temiz çıkana dek pişirin.
Ben 18 cmlik çember kullandım ve harcı ikiye bölüp 2 seferde pişirdim tek seferde içi pişmekte zorlanabilir.
Kek iyice soğuyana kadar 3-4 saat dinlendiriyoruz.
Ben geceden yapıyorum kek ve kremaları ertesi gün birleştiriyorum.
Bu pastada kullandığım kremalar zaten en az 1 gece buzdolabında dinlenmeli.
Çikolatalı krema için tüm malzemeleri bir tencereye alarak orta ısıda pişirmeye başlıyoruz.
Sürekli karıştırdığımız krema kaynama kıvamına gelince 2 dakika daha pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Soğutunca en az 6-8 saat yada 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz.
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.
Eriyen çikolataya tereyağını ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın ve soğumaya bırakın.
Kremaya hacim alana kadar mikserin en yüksek devrinde çırpıp soğuyan beyaz çikolatayı ekleyip tekrar çırpın ve buzdolabında en az 6-8 saat tercihen 1 gece dinlendirin.
Birleştirmek için; Pasta keklerinin herbirini ikiye bölün. En üstteki keklerden birini en şata zemin olarak koyun.
Üzerine çikolatalı kremayı sürün ve diğer keki üzerine koyun.
Bu kata beyaz çikolatayı sürün ve diğer keki üzerine kapatarak çikolatalı kremayı sürün.
En üst kata beyaz mouse sürerek üstüne düzeltin ve bir spatula yada tatlı kaşığı yardımıyla dairesel şekiller cerin.
Kenarlarınada aynı şekilleri verip üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
Yorucu meşakatli ama yeni yıla yakışır bir pasta övgüleri toplayın.
Afiyet olsun.
Çikolatakolik Yeni Yıl Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1/2 (yarım) su bardağı nişasta
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Çikolata krema için;
100 gram sütlü çikolata
200 gram bitter çikolata
600 gram krema
50 gram tereyağ
Beyaz çikolatalı mouse için;
400 ml krema
200 gram beyaz çikolata
20 gram tereyağ
Çikolatakolik Yeni Yıl Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
5 yumurta akını 2-3 dakika çırpıp üzerine yarım su bardağı şekeri ilave edip köpük gibi olana dek çırpın.
Ayrı bir yerde yumurta sarısı yarım bardak şeker ve sıcak suyu en az 10 dakika yüksek devirde çırpın.
Kıvamı en az 3-4 katına çıkmalı unutmayın.
Yağı ekleyip 1-2 dakika daha çırpalım.
Eleyerek kakao um nişasta kabarta tozu ve vanilya ekleyin.
Yumurta akınıda 3 seferde karışıma ilave ederek spatula ile dıştan içe karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz kalıbınıza kek harcınızı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan temiz çıkana dek pişirin.
Ben 18 cmlik çember kullandım ve harcı ikiye bölüp 2 seferde pişirdim tek seferde içi pişmekte zorlanabilir.
Kek iyice soğuyana kadar 3-4 saat dinlendiriyoruz.
Ben geceden yapıyorum kek ve kremaları ertesi gün birleştiriyorum.
Bu pastada kullandığım kremalar zaten en az 1 gece buzdolabında dinlenmeli.
Çikolatalı krema için tüm malzemeleri bir tencereye alarak orta ısıda pişirmeye başlıyoruz.
Sürekli karıştırdığımız krema kaynama kıvamına gelince 2 dakika daha pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Soğutunca en az 6-8 saat yada 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz.
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.
Eriyen çikolataya tereyağını ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın ve soğumaya bırakın.
Kremaya hacim alana kadar mikserin en yüksek devrinde çırpıp soğuyan beyaz çikolatayı ekleyip tekrar çırpın ve buzdolabında en az 6-8 saat tercihen 1 gece dinlendirin.
Birleştirmek için; Pasta keklerinin herbirini ikiye bölün. En üstteki keklerden birini en şata zemin olarak koyun.
Üzerine çikolatalı kremayı sürün ve diğer keki üzerine koyun.
Bu kata beyaz çikolatayı sürün ve diğer keki üzerine kapatarak çikolatalı kremayı sürün.
En üst kata beyaz mouse sürerek üstüne düzeltin ve bir spatula yada tatlı kaşığı yardımıyla dairesel şekiller cerin.
Kenarlarınada aynı şekilleri verip üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
Yorucu meşakatli ama yeni yıla yakışır bir pasta övgüleri toplayın.
Afiyet olsun.
Çikolatakolik Yeni Yıl Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı