Çikolatalı Çiçek Çörek Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
3,5su bardağı un (Kalitesine göre ölçüde çok az değişkenlik gösterebilir)
1 kase kahvaltılık çikolata (Kolay sürülmesi için ılık ortamda bekletelim)
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Çikolatalı Çiçek Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına ılık su, şeker ve maya alınır karıştırılır. 5-6 dakika aktifleşmesi için bekletin ,sıvı yağ, ılık süt, tuz ilave edilir, karıştırılır.
Unu azar azar gerektikçe ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim, üzerini kapatarak 40-45 dakika mayalanması için bekletelim.
Mayalanan hamuru biraz yoğurup, maya kokusunu çıkartalım ve dört eşit parçaya bölelim ve beze haline getirerek üzerlerini örtelim.
Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım ve direk fırın kağıdının üzerine koyalım .Kenarları düzgün olması için üzerine servis tabağı koyarak yuvarlak keselim.
Her açtığımız bezenin arasına çikolata sürelim üst üste koyalım, en üst bölüme sürmeyelim.
Hamurun tam ortasına küçük bir kase yada bardak yerleştirelim ve bıçakla 16 eşit parçalara bölelim ben tüm bu işlemleri fırın tepsi içinde yaptım.
Her parçayı kendi çevresinde döndürelim ve üzerine bir bez örterek 15-20 dakika bekleterek tepsi mayası yaptıralım, üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
Fırından çıkarınca 10 dakika üzerine temiz bez örterek beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Çikolatalı Çiçek Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
3,5su bardağı un (Kalitesine göre ölçüde çok az değişkenlik gösterebilir)
1 kase kahvaltılık çikolata (Kolay sürülmesi için ılık ortamda bekletelim)
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Çikolatalı Çiçek Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına ılık su, şeker ve maya alınır karıştırılır. 5-6 dakika aktifleşmesi için bekletin ,sıvı yağ, ılık süt, tuz ilave edilir, karıştırılır.
Unu azar azar gerektikçe ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim, üzerini kapatarak 40-45 dakika mayalanması için bekletelim.
Mayalanan hamuru biraz yoğurup, maya kokusunu çıkartalım ve dört eşit parçaya bölelim ve beze haline getirerek üzerlerini örtelim.
Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım ve direk fırın kağıdının üzerine koyalım .Kenarları düzgün olması için üzerine servis tabağı koyarak yuvarlak keselim.
Her açtığımız bezenin arasına çikolata sürelim üst üste koyalım, en üst bölüme sürmeyelim.
Hamurun tam ortasına küçük bir kase yada bardak yerleştirelim ve bıçakla 16 eşit parçalara bölelim ben tüm bu işlemleri fırın tepsi içinde yaptım.
Her parçayı kendi çevresinde döndürelim ve üzerine bir bez örterek 15-20 dakika bekleterek tepsi mayası yaptıralım, üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
Fırından çıkarınca 10 dakika üzerine temiz bez örterek beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Çikolatalı Çiçek Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı