Çikolatalı Cookie (Çikolatalı Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
175 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
130 gram esmer şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
50 gram toz şeker( 1/4 (çeyrek) su bardağı )
2 yumurta (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tutam tuz
280 gram un (2.5 su bardağı )
60 gram sütlü çikolata
60 gram bitter çikolata
Çikolatalı Cookie (Çikolatalı Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nutellanızı tatlı kaşığı yardımı ile yağlı kağıdınıza 1’er kaşık şeklinde koyun.
Un, nişasta, karbonat, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı bir kaba alıp harmanlayın.
Tereyağı ve şekeri 2-3 dk bir kapta çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpın (sadece karışana kadar çırpın fazla çırpmayın).
Harmanladığınız kuru malzemeleri karıştırın, içerisine ekleyin, spatula ile karıştırın.
60 gram bitter ve 60 gram sütlü çikolataları parçalayıp hamurunuzun içine ekleyin ve spatula ile karıştırın.
10 dk hamurun buzlukta bekletin.
Hamurunuzun içine nutellanın sığacağı şekilde elinize koparın ve nutellayı ortasına koyup hamuru etrafına yuvarlayın.
Tekrar 10 dk buzluğa koyun.
175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
12-13 dakika pişmiş olması yeterli pişirme süresi boyuta göre değişebilir.
Kenarlar biraz kızarınca alabilirsiniz fırından. Çok pişerse orta çikolatası akışkan olmaz. Ben yedikçe ısıtıp yedim çünkü orta çikolatasını akışkan ve sıcak seviyorum. Tarifimi deneyenlere afiyet olsun .
Çikolatalı Cookie (Çikolatalı Kurabiye) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
175 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
130 gram esmer şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
50 gram toz şeker( 1/4 (çeyrek) su bardağı )
2 yumurta (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tutam tuz
280 gram un (2.5 su bardağı )
60 gram sütlü çikolata
60 gram bitter çikolata
Çikolatalı Cookie (Çikolatalı Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nutellanızı tatlı kaşığı yardımı ile yağlı kağıdınıza 1’er kaşık şeklinde koyun.
Un, nişasta, karbonat, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı bir kaba alıp harmanlayın.
Tereyağı ve şekeri 2-3 dk bir kapta çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpın (sadece karışana kadar çırpın fazla çırpmayın).
Harmanladığınız kuru malzemeleri karıştırın, içerisine ekleyin, spatula ile karıştırın.
60 gram bitter ve 60 gram sütlü çikolataları parçalayıp hamurunuzun içine ekleyin ve spatula ile karıştırın.
10 dk hamurun buzlukta bekletin.
Hamurunuzun içine nutellanın sığacağı şekilde elinize koparın ve nutellayı ortasına koyup hamuru etrafına yuvarlayın.
Tekrar 10 dk buzluğa koyun.
175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
12-13 dakika pişmiş olması yeterli pişirme süresi boyuta göre değişebilir.
Kenarlar biraz kızarınca alabilirsiniz fırından. Çok pişerse orta çikolatası akışkan olmaz. Ben yedikçe ısıtıp yedim çünkü orta çikolatasını akışkan ve sıcak seviyorum. Tarifimi deneyenlere afiyet olsun .
Çikolatalı Cookie (Çikolatalı Kurabiye) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı