Çikolatalı Ekmek (Puf Puf Kabaran Pamuk Gibi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ilik sut
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
İç malzemesi için;
Nutella ve herhangi bir çikolata
Üstü için;
Süt
Çikolatalı Ekmek (Puf Puf Kabaran Pamuk Gibi Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak ılık sütü yoğurma kabınıza alınız içine şekeri ve mayayı ekleyip güzelce karıştınız sonra ünü ve tuzunu ekleyiniz, yoğurunuz.
Üstüne oda sıcaklığında 2 yemek kaşığı tereyağı koyup hamura iyice yedirip yoğurunuz ve streçle üstünü kapatıp, mayalanmasını bekleyiniz.
Mayalanan hamuru 12 veya 13 bölünüz katlayarak beze yapınız. Tekrar streçle üstlerini kapatınız 20 dakika bekletiniz.
Sonra hamuru elinizle bastırarak acınız içine çikolata koyup, üsten ve yanlardan içe doğru 1 cm kadar kapatınız ve rulo yapıp, üç kısmını güzelce kapatınız.
Hazırlamış olduğunuz hamuru yağlı kağıda koyup üstünü streçle tekrar kapatarak kabarıncaya kadar bekleyip tepsi mayası yapınız.
Kabaran hamurlarınızın üstüne süt sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz. Pişen ekmeklerinizin üstüne tekrar fırça yardımıyla tereyağı sürünüz. Afiyet olsun.
Not: Çikolatasını isteğe göre çoğaltılıp azaltılabilir. Kendinize göre ayarlayınız.
Çikolatalı Ekmek (Puf Puf Kabaran Pamuk Gibi Yumuşacık) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ilik sut
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
İç malzemesi için;
Nutella ve herhangi bir çikolata
Üstü için;
Süt
Çikolatalı Ekmek (Puf Puf Kabaran Pamuk Gibi Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak ılık sütü yoğurma kabınıza alınız içine şekeri ve mayayı ekleyip güzelce karıştınız sonra ünü ve tuzunu ekleyiniz, yoğurunuz.
Üstüne oda sıcaklığında 2 yemek kaşığı tereyağı koyup hamura iyice yedirip yoğurunuz ve streçle üstünü kapatıp, mayalanmasını bekleyiniz.
Mayalanan hamuru 12 veya 13 bölünüz katlayarak beze yapınız. Tekrar streçle üstlerini kapatınız 20 dakika bekletiniz.
Sonra hamuru elinizle bastırarak acınız içine çikolata koyup, üsten ve yanlardan içe doğru 1 cm kadar kapatınız ve rulo yapıp, üç kısmını güzelce kapatınız.
Hazırlamış olduğunuz hamuru yağlı kağıda koyup üstünü streçle tekrar kapatarak kabarıncaya kadar bekleyip tepsi mayası yapınız.
Kabaran hamurlarınızın üstüne süt sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz. Pişen ekmeklerinizin üstüne tekrar fırça yardımıyla tereyağı sürünüz. Afiyet olsun.
Not: Çikolatasını isteğe göre çoğaltılıp azaltılabilir. Kendinize göre ayarlayınız.
Çikolatalı Ekmek (Puf Puf Kabaran Pamuk Gibi Yumuşacık) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı