Çikolatalı Islak Kek (Bir Dilim Asla Yetmez) Tarifi İçin Malzemeler
Islak kek için
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
Islak kekin sosu için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket bitter çikolata
Çikolatalı Islak Kek (Bir Dilim Asla Yetmez) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Küçük bir tencereye süt, kakao, şeker, sıvı yağ ekleyerek çırpma telimizle kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynamaya başladığında kenara alıp çikolatayı içine atıp eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Keki için yumurta ve şekeri koyu kıvama gelinceye kadar çırpıyoruz.
Ardından sütümüzü ve sıvı yağımızı ekleyip biraz daha karıştırıyoruz.
Vanilya ile kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
Unumuzu ve kabartma tozumuzu da ilave ederek iyice özleşene kadar çırpıyoruz kalıbımızı iyice yağlayarak kekimizin hamurunu döküp 180 derecede 30dakika kadar pişiriyoruz.
Pişen kekimizi 5 dakika dinlendirdikten sonra kürdanla delikler açıp sosumuzu eşit miktarda döküyoruz.
Kekimiz sosunu güzelce çektikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben fındık ve portakal kullandım tamamen sizin zevkinize kalmış. Afiyetler olsun.
Çikolatalı Islak Kek (Bir Dilim Asla Yetmez) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Islak kek için
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
Islak kekin sosu için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket bitter çikolata
Çikolatalı Islak Kek (Bir Dilim Asla Yetmez) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Küçük bir tencereye süt, kakao, şeker, sıvı yağ ekleyerek çırpma telimizle kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynamaya başladığında kenara alıp çikolatayı içine atıp eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Keki için yumurta ve şekeri koyu kıvama gelinceye kadar çırpıyoruz.
Ardından sütümüzü ve sıvı yağımızı ekleyip biraz daha karıştırıyoruz.
Vanilya ile kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
Unumuzu ve kabartma tozumuzu da ilave ederek iyice özleşene kadar çırpıyoruz kalıbımızı iyice yağlayarak kekimizin hamurunu döküp 180 derecede 30dakika kadar pişiriyoruz.
Pişen kekimizi 5 dakika dinlendirdikten sonra kürdanla delikler açıp sosumuzu eşit miktarda döküyoruz.
Kekimiz sosunu güzelce çektikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben fındık ve portakal kullandım tamamen sizin zevkinize kalmış. Afiyetler olsun.
Çikolatalı Islak Kek (Bir Dilim Asla Yetmez) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı