Çikolatalı Islak Kek (Garanti Tarif) Tanımı İçin Gereçler
Sos İçin
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao (25 gram)
1 su bardağı toz şeker
Kek İçin
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao (25 gram)
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yarım limon kabuğu rendesi
Çikolatalı Islak Kek (Garanti Tarif) Tanımı Yapılışı
Öncelikle sos materyallerini ufak bir tencereye alıp bütün materyaller karışıncaya kadar karıştıralım ve orta ateşte kaynamaya bırakalım.
Sosumuz kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
En değerli nokta yumurtalar ve şekeri ortalama 3 dakika kadar çırpalım.
Sonrasında sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpalım.
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı bir kasede birleştirip sıvı gereçlere eleyerek koyalım.
Keki dıştan içe gerçek bir spatula yahut kaşık yardımıyla kıvam alana kadar bu biçimde karıştıralım (Çırpıcı kullanmanızı tavsiye etmem zira kek harcının havasını söndürüyor ve kabarmasını önlüyor)
Fırın kabımızı hafif yağlayalım ve harcımızı içine dökelim. (Ben 28 cm borcam kullandım. ).
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırının en alt kısmında 35 dakika pişirelim.
Pişen keki 10 dakika soğumaya bırakıp dilimleyelim ve soğuyan sosumuzu karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine dökelim.
Kekimiz sosunu çektikten üzerine hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. ✓ şimdiden afiyet olsun .
Sos İçin
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao (25 gram)
1 su bardağı toz şeker
Kek İçin
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao (25 gram)
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yarım limon kabuğu rendesi
Çikolatalı Islak Kek (Garanti Tarif) Tanımı Yapılışı
Öncelikle sos materyallerini ufak bir tencereye alıp bütün materyaller karışıncaya kadar karıştıralım ve orta ateşte kaynamaya bırakalım.
Sosumuz kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
En değerli nokta yumurtalar ve şekeri ortalama 3 dakika kadar çırpalım.
Sonrasında sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpalım.
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı bir kasede birleştirip sıvı gereçlere eleyerek koyalım.
Keki dıştan içe gerçek bir spatula yahut kaşık yardımıyla kıvam alana kadar bu biçimde karıştıralım (Çırpıcı kullanmanızı tavsiye etmem zira kek harcının havasını söndürüyor ve kabarmasını önlüyor)
Fırın kabımızı hafif yağlayalım ve harcımızı içine dökelim. (Ben 28 cm borcam kullandım. ).
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırının en alt kısmında 35 dakika pişirelim.
Pişen keki 10 dakika soğumaya bırakıp dilimleyelim ve soğuyan sosumuzu karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine dökelim.
Kekimiz sosunu çektikten üzerine hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. ✓ şimdiden afiyet olsun .