Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 buçuk su bardağı un
1 buçuk paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı silme karbonat
Sosu için:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
Yarım bardak pul çikolata
Bir fiske tuz
Çikolatalı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurtaları ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım.
Sonrasında sütü ekleyelim ve 5 dakika daha çırpalım.
Sıvıyağı ekleyip tekrar 5 dakika daha çırpalım.
Unu bir kapta eleyelim, unun içine kakao, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı da eleyip karıştıralım.
Unlu karışımı kek harcına karıştıralım. Bu esnada artık mikser kullanmayalım.Çırpıcı ile karıştıralım.
Yağlanmış kare borcama ( benim kalıbım 28cm’lik ) dökelim.
180° derecelik önceden ısıtılmış fırına koyalım.
25 dakika boyunca fırının kapağını hiç açmadan pişirelim. 25 dakika sonra kürdan batırarak pişip pişmediğini test edelim.
Sosun yapılışı:1 bardak sütü küçük bir tencereye koyalım.
Yarım bardak seker, yarım bardak sıvı yağ, kakao ve bir çimdik tuzu süte karıştıralım.
Karıştırarak pişirelim. Kaynayınca 5 dakika kadar kısık ateşte tutalım.
Altını kapattıktan sonra yarım bardak pul çikolatayı ilave edelim.
Pişen keki sıcakken kurdanla birkaç yerinden delelim. İlk sıcaklığı çıkan kekin üzerine sosu sıcakken gezdirelim.
Kek sosu çekip serinleyinceye kadar oda ısısında tutalım.
Sonrasında buzdolabında 2 – 3 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.
Çikolatalı Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 buçuk su bardağı un
1 buçuk paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı silme karbonat
Sosu için:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
Yarım bardak pul çikolata
Bir fiske tuz
Çikolatalı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurtaları ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım.
Sonrasında sütü ekleyelim ve 5 dakika daha çırpalım.
Sıvıyağı ekleyip tekrar 5 dakika daha çırpalım.
Unu bir kapta eleyelim, unun içine kakao, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı da eleyip karıştıralım.
Unlu karışımı kek harcına karıştıralım. Bu esnada artık mikser kullanmayalım.Çırpıcı ile karıştıralım.
Yağlanmış kare borcama ( benim kalıbım 28cm’lik ) dökelim.
180° derecelik önceden ısıtılmış fırına koyalım.
25 dakika boyunca fırının kapağını hiç açmadan pişirelim. 25 dakika sonra kürdan batırarak pişip pişmediğini test edelim.
Sosun yapılışı:1 bardak sütü küçük bir tencereye koyalım.
Yarım bardak seker, yarım bardak sıvı yağ, kakao ve bir çimdik tuzu süte karıştıralım.
Karıştırarak pişirelim. Kaynayınca 5 dakika kadar kısık ateşte tutalım.
Altını kapattıktan sonra yarım bardak pul çikolatayı ilave edelim.
Pişen keki sıcakken kurdanla birkaç yerinden delelim. İlk sıcaklığı çıkan kekin üzerine sosu sıcakken gezdirelim.
Kek sosu çekip serinleyinceye kadar oda ısısında tutalım.
Sonrasında buzdolabında 2 – 3 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.
Çikolatalı Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı