Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
2 paket şekerli vanilin
2 paket kakao
2 su bardağı un
Islatmak için;
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 paket kakao
Üstü için;
1 paket çikolata sosu
1 paket bitter çikolata
1 paket sütlü çikolata
2 su bardağı süt
Süslemek için;
Fındıklı çikolata
(Üzerini ceviz, hindistan cevizi yada bisküvi parçalayarak da süsleyebilirsiniz, bizim evde çikolata çok sevildiği için ben çikolata tercih ettim)
Çikolatalı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kekimizi hazırlamakla başlayalım.Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım yaklaşık 8-10 dakika.
Köpürdükten sonra önce sıvı yağ sonra süt ekleyip 1-2 dakika da öyle çırpalım.
Şekerli vanilin kabartma tozu kakao ve son olarak da unumuzu ekleyip, önceden ısıtılmış 180° fırında 20-30 dakika arasında pişirelim.
Fırından kekimizi almaya yakın ıslatmak için sosumuzu yapmaya başlayabilirsiniz. Kekimizin soğuk sosumuzun da ılık olması gerekiyor.(ıslatmak için çiğ yumurta olmasını sevmediğim için ayrıyetten sos yapmayı tercih ediyorum).
Sütümüzü ve şekerimizi sos tenceresine alalım kaynamaya başladığı zaman altını kısıp kakao ve sıvı yağ ekleyelim biraz kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
(Sıvı yağ sosun parlak olmasına yardımcı oluyor dilerseniz, sadece ıslatarak da servis edebilirsiniz. ).
Sosumuz kıvam aldıktan sonra ılıyana kadar ara ara karıştıralım, kekimizide o arada çatallayalım ki sosumuz her yere eşit dağılsın.
Kekimizi dolaba alıp 15-20 dakika arası dinlendirelim bizde o arada üzeri için sosumuzu yapalım.
Çikolatalı sosumuzu sütle ocağa alalım kaynamaya başlayınca altını kısıp çikolataları atalım çikolatalar da eridiği zaman sosumuzu soğutmadan kekimizin üstüne ekleyelim.İsterseniz süslemeden de ikram edebilirsiniz ben o an evde süslemek için ne varsa onu kullanıyorum, afiyet olsun.
Çikolatalı Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
2 paket şekerli vanilin
2 paket kakao
2 su bardağı un
Islatmak için;
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 paket kakao
Üstü için;
1 paket çikolata sosu
1 paket bitter çikolata
1 paket sütlü çikolata
2 su bardağı süt
Süslemek için;
Fındıklı çikolata
(Üzerini ceviz, hindistan cevizi yada bisküvi parçalayarak da süsleyebilirsiniz, bizim evde çikolata çok sevildiği için ben çikolata tercih ettim)
Çikolatalı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kekimizi hazırlamakla başlayalım.Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım yaklaşık 8-10 dakika.
Köpürdükten sonra önce sıvı yağ sonra süt ekleyip 1-2 dakika da öyle çırpalım.
Şekerli vanilin kabartma tozu kakao ve son olarak da unumuzu ekleyip, önceden ısıtılmış 180° fırında 20-30 dakika arasında pişirelim.
Fırından kekimizi almaya yakın ıslatmak için sosumuzu yapmaya başlayabilirsiniz. Kekimizin soğuk sosumuzun da ılık olması gerekiyor.(ıslatmak için çiğ yumurta olmasını sevmediğim için ayrıyetten sos yapmayı tercih ediyorum).
Sütümüzü ve şekerimizi sos tenceresine alalım kaynamaya başladığı zaman altını kısıp kakao ve sıvı yağ ekleyelim biraz kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
(Sıvı yağ sosun parlak olmasına yardımcı oluyor dilerseniz, sadece ıslatarak da servis edebilirsiniz. ).
Sosumuz kıvam aldıktan sonra ılıyana kadar ara ara karıştıralım, kekimizide o arada çatallayalım ki sosumuz her yere eşit dağılsın.
Kekimizi dolaba alıp 15-20 dakika arası dinlendirelim bizde o arada üzeri için sosumuzu yapalım.
Çikolatalı sosumuzu sütle ocağa alalım kaynamaya başlayınca altını kısıp çikolataları atalım çikolatalar da eridiği zaman sosumuzu soğutmadan kekimizin üstüne ekleyelim.İsterseniz süslemeden de ikram edebilirsiniz ben o an evde süslemek için ne varsa onu kullanıyorum, afiyet olsun.
Çikolatalı Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı