Çikolatalı Kup Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 yumurta sarısı
60 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Arası için;
1 paket kakaolu bisküvi
1 çay bardağı fındık
Çikolatalı Kup Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çikolata ve tereyağ hariç tüm gereçleri tencereye alalım ,orta ateşte daima karıştırarak pişirelim.
Altını kapattıktan sonra vanilya tereyağ ve çikolatasını atıp karıştıralım.
2 dk kadar mikser ile çırpıp kuplarımızın tabanına dökelim.
Arasına koymak için bisküvilerimiz ve fındıklarımızı ufalayalım ve kupalarımıza paylaştıralım.
Kalan muhallebimizi üzerine dökelim.
Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Daha sonra servis için soğumaya alın.
Afiyet olsun
1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 yumurta sarısı
60 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Arası için;
1 paket kakaolu bisküvi
1 çay bardağı fındık
Çikolatalı Kup Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çikolata ve tereyağ hariç tüm gereçleri tencereye alalım ,orta ateşte daima karıştırarak pişirelim.
Altını kapattıktan sonra vanilya tereyağ ve çikolatasını atıp karıştıralım.
2 dk kadar mikser ile çırpıp kuplarımızın tabanına dökelim.
Arasına koymak için bisküvilerimiz ve fındıklarımızı ufalayalım ve kupalarımıza paylaştıralım.
Kalan muhallebimizi üzerine dökelim.
Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Daha sonra servis için soğumaya alın.
Afiyet olsun