SoruCevap
Yeni Üye
Çikolatalı Mousse (İki Malzeme) Tanımı İçin Malzemeler
400 ml krema
200 gr bitter çikolata
Çikolatalı Mousse (İki Malzeme) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
200 gr bitter çikolatayı 100 ml kremayla birlikte benmari bir halde eritiyoruz.
Eriyen çikolata krema karışımımızı bir kenarda soğumaya bekletirken, kalan 300 ml kremayı çırpıcı yardımıyla kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Yoğunlaşan kremanın içine bir yemek kaşığı yardımıyla çikolatadan ekliyoruz.
Her eklediğimiz kaşıktan sonra uygunca çırpıyoruz.
İyice birbirine harmanlanan mousseumuzu son olarak servis edeceğimiz kaselere koyuyoruz.
Buzdolabında bir iki saat bekletiyoruz.Ne kadar krema ve çikolata ağır da olsa, farklı bir biçimde hiç ağır bir tatlı olmuyor, tadı çok hoş oluyor.
Çikolatalı Mousse (İki Malzeme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
400 ml krema
200 gr bitter çikolata
Çikolatalı Mousse (İki Malzeme) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
200 gr bitter çikolatayı 100 ml kremayla birlikte benmari bir halde eritiyoruz.
Eriyen çikolata krema karışımımızı bir kenarda soğumaya bekletirken, kalan 300 ml kremayı çırpıcı yardımıyla kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Yoğunlaşan kremanın içine bir yemek kaşığı yardımıyla çikolatadan ekliyoruz.
Her eklediğimiz kaşıktan sonra uygunca çırpıyoruz.
İyice birbirine harmanlanan mousseumuzu son olarak servis edeceğimiz kaselere koyuyoruz.
Buzdolabında bir iki saat bekletiyoruz.Ne kadar krema ve çikolata ağır da olsa, farklı bir biçimde hiç ağır bir tatlı olmuyor, tadı çok hoş oluyor.
Çikolatalı Mousse (İki Malzeme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı