Çikolatalı Mousse (Mus) Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağından 2 parmak eksik süt
1 çay bardağından 3 parmak eksik krema
1 yumurta sarısı
170 gram bitter çikolata
200 ml paketten kalan krema
Çikolatalı Mousse (Mus) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak bir çay bardağı krema ile süt kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
Sonrasında yumurta sarısının üzerine yavaş yavaş eklenerek karıştırılır.
Akabinde üzerine çikolatalar eklenerek erimesi sağlanır.
Farklı bir kapta kalan krema katılaşana kadar çırpılır.
Çırpılan krema yavaş yavaş çikolata karışımına eklenir ve alttan üste olacak halde karıştırılır.
En az 2 saat buzdolabında bekletilir.
Çikolatalı Mousse (Mus) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağından 2 parmak eksik süt
1 çay bardağından 3 parmak eksik krema
1 yumurta sarısı
170 gram bitter çikolata
200 ml paketten kalan krema
Çikolatalı Mousse (Mus) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak bir çay bardağı krema ile süt kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
Sonrasında yumurta sarısının üzerine yavaş yavaş eklenerek karıştırılır.
Akabinde üzerine çikolatalar eklenerek erimesi sağlanır.
Farklı bir kapta kalan krema katılaşana kadar çırpılır.
Çırpılan krema yavaş yavaş çikolata karışımına eklenir ve alttan üste olacak halde karıştırılır.
En az 2 saat buzdolabında bekletilir.
Çikolatalı Mousse (Mus) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı