Çikolatalı Muffin Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardak şeker
1 paket vanilya
1 küçük paket çiğ krema (Süt yerine ekledim)
1 yarım çay bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
Hazır çikolata sos
Beyaz çikolata (Süslemesi için iri rendeledim)
2.5 su bardak un
Çikolatalı Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba yumurtaları şekeri ve vanilyayı mikserin yüksek ayarında çırpıyorum beyaz bir köpük halini alana kadar.
Ardından diğer malzemeleri ekliyorum en son olarak 2,5 su bardak ve 1 paket kabartma tozunu ekleyerek ilk başta ıspatula ile karıştırıyorum.
Ardından orta ayarında mikserin çırpmayı devam ediyorum normal bir muffin kalıbına tepsiye ve fin kalıplarını yerleştiriyorum ve eşit olarak bütün kalıplara döküyorum.
Önceden ısıtılmış 185 ayarında alt üst olacak şekilde pişirmeyi bırakıyorum fırından çıkan muffinler soğumaya bırakalım.
Çikolata sos kullandım ve üstüne hindistan cevizi + beyaz çikolata rendeledim (Ben bu şekilde tercih ettim). Afiyet olsun.
Çikolatalı Muffin Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardak şeker
1 paket vanilya
1 küçük paket çiğ krema (Süt yerine ekledim)
1 yarım çay bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
Hazır çikolata sos
Beyaz çikolata (Süslemesi için iri rendeledim)
2.5 su bardak un
Çikolatalı Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba yumurtaları şekeri ve vanilyayı mikserin yüksek ayarında çırpıyorum beyaz bir köpük halini alana kadar.
Ardından diğer malzemeleri ekliyorum en son olarak 2,5 su bardak ve 1 paket kabartma tozunu ekleyerek ilk başta ıspatula ile karıştırıyorum.
Ardından orta ayarında mikserin çırpmayı devam ediyorum normal bir muffin kalıbına tepsiye ve fin kalıplarını yerleştiriyorum ve eşit olarak bütün kalıplara döküyorum.
Önceden ısıtılmış 185 ayarında alt üst olacak şekilde pişirmeyi bırakıyorum fırından çıkan muffinler soğumaya bırakalım.
Çikolata sos kullandım ve üstüne hindistan cevizi + beyaz çikolata rendeledim (Ben bu şekilde tercih ettim). Afiyet olsun.
Çikolatalı Muffin Tarifi Fotoğraflı Yapılışı