Çikolatalı Mus Tanımı İçin Malzemeler
340 gram bitter çikolata
340 gram tereyağı
8 adet yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış)
270 gram +2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1 çimdik tuz
Çikolatalı Mus Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 çikolatayı bıçakla kabaca doğra ve tereyağı ile birlikte benmaride eritip, bir kenara al.
2 yumurta sarıları, 270 gram toz şeker ve suyu benmari üzerine oturt. Daima çırparak gevşek bir mayonez kıvamına gelene kadar pişir.
Ocaktan alır almaz buzlu suya oturt, birkaç defa çırparak soğumasına yardımcı ol. Karışım sert bir kıvam alıyor, şaşırma.
3 yumurta aklarını tuzla birlikte çırpmaya başla, yumuşak bir köpük oluşmaya başlayınca kalan şekeri ilave et. Parlak ve katı bir kıvam alana kadar çırpmaya devam et.
4 tereyağlı çikolatayı yumurta sarılarına ekle. Yumurta aklarını birkaç seferde, nazikçe karışıma yedir. Hazırladığın musu bir kaba boşalt, buzdolabında en az 4 saat bekletip servis et.
Çikolatalı Mus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
340 gram bitter çikolata
340 gram tereyağı
8 adet yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış)
270 gram +2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1 çimdik tuz
Çikolatalı Mus Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 çikolatayı bıçakla kabaca doğra ve tereyağı ile birlikte benmaride eritip, bir kenara al.
2 yumurta sarıları, 270 gram toz şeker ve suyu benmari üzerine oturt. Daima çırparak gevşek bir mayonez kıvamına gelene kadar pişir.
Ocaktan alır almaz buzlu suya oturt, birkaç defa çırparak soğumasına yardımcı ol. Karışım sert bir kıvam alıyor, şaşırma.
3 yumurta aklarını tuzla birlikte çırpmaya başla, yumuşak bir köpük oluşmaya başlayınca kalan şekeri ilave et. Parlak ve katı bir kıvam alana kadar çırpmaya devam et.
4 tereyağlı çikolatayı yumurta sarılarına ekle. Yumurta aklarını birkaç seferde, nazikçe karışıma yedir. Hazırladığın musu bir kaba boşalt, buzdolabında en az 4 saat bekletip servis et.
Çikolatalı Mus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı