Son konular

Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
4 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı nişasta
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı un
Kreması için:
2 su bardağı süt
3 silme yemek kaşığı nişasta,
3 silme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
İçine:
Tercihe bağlı olarak muz yahut çilek
Üzeri için:
Benmari yöntemi eritilmiş 120 gram pul beyaz çikolata yahut bitter yada sütlü çikolata

Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta sarıları ve iki yemek kaşığı şeker 3- 4 dakika köpürene kadar mikserle karıştırılır.
Sıcak su, un, kabartma tozu, nişasta ve sıvı yağ da eklenerek güzelce karıştırılır ve bir kenarda bekletilir.
Başka bir kapta yumurta beyazları, bir çimdik tuz ve üç yemek kaşığı şeker köpürene kadar çırpılır.
Köpük haline geldikten sonra yumurta sarılarıyla üç evrede olacak formda eklenir ve yavaş yavaş havası sönmeden karıştırılır.
Yağlı kağıt serili tepsiye eşit ölçüde yayılır.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 11-12 dakika pişirilir. Çok pişirmemeye lakin içinin çiğ bırakılmamasına dikkat edilir. Kürdan batırınca pak çıkıyorsa olmuştur. Çok fazla pişirseniz sert olur kırılır.
Pişen kek fırından çıkar çıkmaz sıcak bir formda kağıdı ile birlikte rulo yapılır. O halde bekletilir.
Ayrı bir tencerede krema materyalleri karıştırılır ve pişirilir.
Pişen kremaya vanilya, tereyağı ve toz şanti ek edilir. Soğuyan keki yavaş yavaş iki kağıttan ayrılıp kremayı ortasına sürülür.
Muz yada istediğiniz meyveleri de ek ettikten sonra rulo yapıp bir kenarda bekletilir.
Benmari yordamı eritmiş beyaz çikolata sürülür. Sütlü yahut biter çikolata ile süslenir servise hazırdır. Afiyet olsun.
Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt