Çikolatalı Pamuk Kek Tanımı İçin Gereçler
3 yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
2 yemek kaşığı ılık su
Çikolatalı Pamuk Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ve sütümüz oda sıcaklığında olsun. Her kek tanımımda yumurta oda sıcaklığında olur.
Yumurtayı ve şekeri uygunca çırpalım. Köpük haline gelsin.
Köpük haline gelen karışıma öbür gereçlerimizi ekleyelim.
Yağlamış olduğumuz kalıbımıza harcımızı dökelim.
Fırınımızı evvelce 180 dereceye fanlı ayarda olacak halde ayarlayalım.
Isınan fırına kekimizi koyalım.
Kek ne kadar yavaş pişirse o kadar hoş olur. Denetim ederek pişirelim.
Pişen kekimizi servis tabağımıza alalım.
Soğuyunca afiyetle yiyelim deneyen herkesin ellerine sıhhat şimdiden .
3 yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
2 yemek kaşığı ılık su
Çikolatalı Pamuk Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ve sütümüz oda sıcaklığında olsun. Her kek tanımımda yumurta oda sıcaklığında olur.
Yumurtayı ve şekeri uygunca çırpalım. Köpük haline gelsin.
Köpük haline gelen karışıma öbür gereçlerimizi ekleyelim.
Yağlamış olduğumuz kalıbımıza harcımızı dökelim.
Fırınımızı evvelce 180 dereceye fanlı ayarda olacak halde ayarlayalım.
Isınan fırına kekimizi koyalım.
Kek ne kadar yavaş pişirse o kadar hoş olur. Denetim ederek pişirelim.
Pişen kekimizi servis tabağımıza alalım.
Soğuyunca afiyetle yiyelim deneyen herkesin ellerine sıhhat şimdiden .