Çikolatalı Pasta (Enfes Bir Tanım Çikolata Sevenler İçin) Tanımı İçin Gereçler
Bu pandispanya da 18 cm e ayarlı kalıp kullandım
Pandispanya için;
5 adet L yumurta
1.5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı mısır nişastası
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı kaynamış su
Bir fiske tuz
Orta kreması ve üst kremasını birebir kullandım
Krema materyalleri;
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
80 gram sütlü çikolata
80 gram bitter çikolata
1 kutu kremsanti ( iki poşet )
Yarım su bardağı soğuk su ( kremşantiyi yapmak için)
Ganaji için;
200 gram krema
160 gram bitter çikolata
Orta materyali;
Çikolata parçacıkları istediğinizi ekleyebilirisiniz
Çikolatalı Pasta (Enfes Bir Tanım Çikolata Sevenler İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pandispanyayı hazırlayalım. Yumurtalar oda ısısında olmalı.
Yumurtaları dikkatlice beyaz ve sarılarını ayırıyoruz.
Akının içine şekerin yarısı döküp bir fiske tuzu da ekleyip yaklaşık 6-7 dakika çırpıyoruz. Kar hâline gelince tamamdır.
Öteki bir kap içinde sarılarına şekeri ve sıcak suyu dökerek çırpma sürecini yapıyoruz.
Unu ,vanilyayı ,nişastayı ,kabartma tozunu ,kakaoyu eleyip bunları da yumurta sarılarının olduğu kaba dökerek çırpıyoruz. Buradan sonra mikserle işimiz bitiyor.
Bu karışıma çırptığımız yumurta aklarını üç kesim olarak dökeceğiz.
Birinci biraz spatula ile alıp karışıma katıyoruz altta bulunan üstten havalandırarak karıştırıyoruz mikser üzere çırpmayalım kabarmaz.
Yedirdikten sonra ikinci defa alıyoruz onu da alttan üstten kaşığı yuvarlak çember çeviriyormuş üzere spatula ile yediriyoruz üçüncü sefer yumurta aklarını katacağımız vakit kabı tabanındaki sulanmış kısmı dökmeden onu da katıyoruz.
Yedirdikten sonra 18 cmlik kelepçeli kaba döküyoruz.
Çemberin yüksekliği 10 cm olmalı.
Isıtılmış 200 derece fırına atıyoruz.
3 dakika 200 derece de piştikten sonra 160 dereceye alarak 35-40 dakika pişiriyoruz.
Bu süreyi fırınınızın mühletini bilerek devam edin. Piştikten sonra telin üzerine zıt çevirip soğutuyoruz.
Sonra streçleyip dolapta bir gece dinlendiriyoruz.
Orta kremasını yapmaya başlayalım. Öncelikle un, süt, şeker, yumurta, nişastayı ve kakaoyu bir kaba alıp pürüzsüz olana dek çırpıyoruz.
Kabı ocağa alıp orta ateşte karıştırarak devam ediyoruz.
Göz göz olup uygunca yoğunlaşıp kıvam alınca ocağı kapatıyoruz.
Çikolataları vanilyayı katıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
Sıcakken kremanın üstüne streci kapatarak soğumasını bekliyoruz.
Dikkat etmemiz gerek nokta kabin üstüne değil kremanın üstüne streçi kapatıyoruz.
Kremsantiyi soğuk suyla hazırlayıp soğuyan kremamızın içine ekleyip mikserle karıştırıyoruz.
Pandispanyayı alıp çember içine koyarak alt katını sütle ıslatıp kremamızı sürüp ve çikolata modülü serpip ikinci pandispanya kesimini üstüne koyarak onuda ıslatıp kremamızı sürüyoruz.
Bütün katları yaptıktan sonra pastayı streçleyip bir gece dolapta bekletiyoruz.
Sonraki gün çemberi çıkarıp hazırladığımız kremamızdan pastanın etrafını kaplıyoruz .
Ganajı için kremayı ılıtıp çikolataları ekliyoruz, ganajı da hazırlayıp soğuttuktan sonra pastanın üstüne dökerek sıvama aparatıyla döndererek etrafına düzgünce akmasını sağlayıp bitiriyoruz.
Ganajla kaplayıp kremamızlada üstüne istediğiniz hali verip pastamızı bitiriyoruz.
3 -4 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Çikolatalı Pasta (Enfes Bir Tanım Çikolata Sevenler İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Bu pandispanya da 18 cm e ayarlı kalıp kullandım
Pandispanya için;
5 adet L yumurta
1.5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı mısır nişastası
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı kaynamış su
Bir fiske tuz
Orta kreması ve üst kremasını birebir kullandım
Krema materyalleri;
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
80 gram sütlü çikolata
80 gram bitter çikolata
1 kutu kremsanti ( iki poşet )
Yarım su bardağı soğuk su ( kremşantiyi yapmak için)
Ganaji için;
200 gram krema
160 gram bitter çikolata
Orta materyali;
Çikolata parçacıkları istediğinizi ekleyebilirisiniz
Çikolatalı Pasta (Enfes Bir Tanım Çikolata Sevenler İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pandispanyayı hazırlayalım. Yumurtalar oda ısısında olmalı.
Yumurtaları dikkatlice beyaz ve sarılarını ayırıyoruz.
Akının içine şekerin yarısı döküp bir fiske tuzu da ekleyip yaklaşık 6-7 dakika çırpıyoruz. Kar hâline gelince tamamdır.
Öteki bir kap içinde sarılarına şekeri ve sıcak suyu dökerek çırpma sürecini yapıyoruz.
Unu ,vanilyayı ,nişastayı ,kabartma tozunu ,kakaoyu eleyip bunları da yumurta sarılarının olduğu kaba dökerek çırpıyoruz. Buradan sonra mikserle işimiz bitiyor.
Bu karışıma çırptığımız yumurta aklarını üç kesim olarak dökeceğiz.
Birinci biraz spatula ile alıp karışıma katıyoruz altta bulunan üstten havalandırarak karıştırıyoruz mikser üzere çırpmayalım kabarmaz.
Yedirdikten sonra ikinci defa alıyoruz onu da alttan üstten kaşığı yuvarlak çember çeviriyormuş üzere spatula ile yediriyoruz üçüncü sefer yumurta aklarını katacağımız vakit kabı tabanındaki sulanmış kısmı dökmeden onu da katıyoruz.
Yedirdikten sonra 18 cmlik kelepçeli kaba döküyoruz.
Çemberin yüksekliği 10 cm olmalı.
Isıtılmış 200 derece fırına atıyoruz.
3 dakika 200 derece de piştikten sonra 160 dereceye alarak 35-40 dakika pişiriyoruz.
Bu süreyi fırınınızın mühletini bilerek devam edin. Piştikten sonra telin üzerine zıt çevirip soğutuyoruz.
Sonra streçleyip dolapta bir gece dinlendiriyoruz.
Orta kremasını yapmaya başlayalım. Öncelikle un, süt, şeker, yumurta, nişastayı ve kakaoyu bir kaba alıp pürüzsüz olana dek çırpıyoruz.
Kabı ocağa alıp orta ateşte karıştırarak devam ediyoruz.
Göz göz olup uygunca yoğunlaşıp kıvam alınca ocağı kapatıyoruz.
Çikolataları vanilyayı katıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
Sıcakken kremanın üstüne streci kapatarak soğumasını bekliyoruz.
Dikkat etmemiz gerek nokta kabin üstüne değil kremanın üstüne streçi kapatıyoruz.
Kremsantiyi soğuk suyla hazırlayıp soğuyan kremamızın içine ekleyip mikserle karıştırıyoruz.
Pandispanyayı alıp çember içine koyarak alt katını sütle ıslatıp kremamızı sürüp ve çikolata modülü serpip ikinci pandispanya kesimini üstüne koyarak onuda ıslatıp kremamızı sürüyoruz.
Bütün katları yaptıktan sonra pastayı streçleyip bir gece dolapta bekletiyoruz.
Sonraki gün çemberi çıkarıp hazırladığımız kremamızdan pastanın etrafını kaplıyoruz .
Ganajı için kremayı ılıtıp çikolataları ekliyoruz, ganajı da hazırlayıp soğuttuktan sonra pastanın üstüne dökerek sıvama aparatıyla döndererek etrafına düzgünce akmasını sağlayıp bitiriyoruz.
Ganajla kaplayıp kremamızlada üstüne istediğiniz hali verip pastamızı bitiriyoruz.
3 -4 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Çikolatalı Pasta (Enfes Bir Tanım Çikolata Sevenler İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı