Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tuzu
2 çay bardağı un
Kreması için
3 paket krema 600ml
100 gram çikolata (Yada 2 yemek kaşığı kakao )
3 paket vanilya
3 paket krema sıklaştırıcı
Üzerini süslemek için
Çilek frambuaz yaban mersini
Üzerinin ganajı için
200 ml krema
200 gram bitter çikolata (İsteğe bağlı sütlü çikolatada kullanabilirsiniz)
Çikolatalı Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz beyazına yarım çay bardağı şeker ekleyip sertleşene kadar çırpıyoruz.
Yumurtanın sarısını farklı bir kaba alıyoruz yarım çay bardağı şekeri ekleyip köpürene kadar çırpıyoruz.
Sıvı yağ süt ekleyip tekrar çırpıyoruz un vanilya kabartma tozunu kakaoyu eleyerek ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
Dada sonra yumurtanın beyazını ekleyip bir tahta kaşık la yavaş yavaş karıştırıyoruz yağlamış olduğumuz borcama kek harcımızı döküp güzelce yayıyoruz.
170 derece evvelce ısıtılmış fırında 20-25 dk denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
Kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya krema sıklaştırıcı ekleyip yoğunlaşana kadar mikserle çırpıyoruz benmari adabı eritmiş olduğumuz çikolata 10 dk dinlendirdikten sonra ekleyip tekrar çırpıyoruz kekimizin üzerine yayıyoruz.
Üzeri için kremayı uygun bir tencereye alıyoruz ocakta kaynadıktan sonra kenara alıp çikolatayı ekliyoruz çikolata eriyip sos haline gelene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra pastamızın üzerini kapatacak halde çikolata sosunu kremamın üzerine döküyoruz buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz üzerini dilediğimiz üzere meyvelerle süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
3 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tuzu
2 çay bardağı un
Kreması için
3 paket krema 600ml
100 gram çikolata (Yada 2 yemek kaşığı kakao )
3 paket vanilya
3 paket krema sıklaştırıcı
Üzerini süslemek için
Çilek frambuaz yaban mersini
Üzerinin ganajı için
200 ml krema
200 gram bitter çikolata (İsteğe bağlı sütlü çikolatada kullanabilirsiniz)
Çikolatalı Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz beyazına yarım çay bardağı şeker ekleyip sertleşene kadar çırpıyoruz.
Yumurtanın sarısını farklı bir kaba alıyoruz yarım çay bardağı şekeri ekleyip köpürene kadar çırpıyoruz.
Sıvı yağ süt ekleyip tekrar çırpıyoruz un vanilya kabartma tozunu kakaoyu eleyerek ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
Dada sonra yumurtanın beyazını ekleyip bir tahta kaşık la yavaş yavaş karıştırıyoruz yağlamış olduğumuz borcama kek harcımızı döküp güzelce yayıyoruz.
170 derece evvelce ısıtılmış fırında 20-25 dk denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
Kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya krema sıklaştırıcı ekleyip yoğunlaşana kadar mikserle çırpıyoruz benmari adabı eritmiş olduğumuz çikolata 10 dk dinlendirdikten sonra ekleyip tekrar çırpıyoruz kekimizin üzerine yayıyoruz.
Üzeri için kremayı uygun bir tencereye alıyoruz ocakta kaynadıktan sonra kenara alıp çikolatayı ekliyoruz çikolata eriyip sos haline gelene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra pastamızın üzerini kapatacak halde çikolata sosunu kremamın üzerine döküyoruz buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz üzerini dilediğimiz üzere meyvelerle süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.