Çikolatalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
300 ml ılık süt
1 paket kuru maya (instant maya)
90 gram eritilmiş ve soğutulmuş tereyağ yada margarin
4 yemek kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
600 gram un(4-5 su bardağı)
Un oranı değişiklik gösterebilir yavaş yavaş ekleyin hamura
80 gram damla çikolata
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
İsteğe bağlı üzeri için pudra şekeri
Çikolatalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık sütün içinde mayamızı eritiyoruz.
Ardından şekeri ve unun bir kısmını ilave ediyoruz.
Biraz yoğurduktan sonra yumurta,tuzu,erimiş tereyağ ve kalan unumuzu ilave ediyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz(unu aralıklı olarak ilave edin)2 -3 dakika güzelce yoğuruyoruz.
Hamur yumuşak ve ele çok yapışmayan bir hamur olacak.
Ardından damla çikolataları ekleyip hamura karıştırıyoruz.
Bu aşamada çok yoğurmayın elinizin yada makinanın sıcaklığı ile çikolatalar eriyebilir.
Hazır olan hamurumuzun üzerini örtüp yaklaşık 45 dakika mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamurları mandalina büyüklüğünde bezelere bölüyoruz ve elimizle çok ezmeden yuvarlıyoruz.
Bu şekilde de 20 dakika mayalandırıyoruz.
Her bezeyi küçük bir dikdörtgen halinde açıp iki kenarından ortaya katlayıp rulo haline getiriyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize hamurları aralıklı olarak yerleştirdikten sonra tekrar 20 dakika kadar üzeri örtülü mayalandırıyoruz.
Bu arada fırınımızı 170° ısıtıyoruz.
Yumurta sarısı ve süt karışımından hamurların üzerine sürüp alt üst ayarda yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz.
Bu şahane tarifi mutlaka denemelisinizafiyet olsun. Ayrıntılı videosu youtube kanalımda var.
Çikolatalı Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
300 ml ılık süt
1 paket kuru maya (instant maya)
90 gram eritilmiş ve soğutulmuş tereyağ yada margarin
4 yemek kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
600 gram un(4-5 su bardağı)
Un oranı değişiklik gösterebilir yavaş yavaş ekleyin hamura
80 gram damla çikolata
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
İsteğe bağlı üzeri için pudra şekeri
Çikolatalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık sütün içinde mayamızı eritiyoruz.
Ardından şekeri ve unun bir kısmını ilave ediyoruz.
Biraz yoğurduktan sonra yumurta,tuzu,erimiş tereyağ ve kalan unumuzu ilave ediyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz(unu aralıklı olarak ilave edin)2 -3 dakika güzelce yoğuruyoruz.
Hamur yumuşak ve ele çok yapışmayan bir hamur olacak.
Ardından damla çikolataları ekleyip hamura karıştırıyoruz.
Bu aşamada çok yoğurmayın elinizin yada makinanın sıcaklığı ile çikolatalar eriyebilir.
Hazır olan hamurumuzun üzerini örtüp yaklaşık 45 dakika mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamurları mandalina büyüklüğünde bezelere bölüyoruz ve elimizle çok ezmeden yuvarlıyoruz.
Bu şekilde de 20 dakika mayalandırıyoruz.
Her bezeyi küçük bir dikdörtgen halinde açıp iki kenarından ortaya katlayıp rulo haline getiriyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize hamurları aralıklı olarak yerleştirdikten sonra tekrar 20 dakika kadar üzeri örtülü mayalandırıyoruz.
Bu arada fırınımızı 170° ısıtıyoruz.
Yumurta sarısı ve süt karışımından hamurların üzerine sürüp alt üst ayarda yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz.
Bu şahane tarifi mutlaka denemelisinizafiyet olsun. Ayrıntılı videosu youtube kanalımda var.
Çikolatalı Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı