Cikolatalı Portakallı Pastanın Pandispanyası icin malzemeler
10 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
500 gram tereyağ
1,5 su bardağı un
12 su bardağı kakao
2 corba kaşığı kabartma tozu
Cikolatalı Portakallı Pastanın Portakal Kreması icin Malzemeler
4 adet yumurta
250 gram tereyağ
3 portakalın suyu
4 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 corba kaşığı buğday nişastası
Cikolata Sos malzemeleri
500 gram bitter cikolata
2 su bardağı krema
50 gram tereyağ
portakal Şekerlemesi icin Malzemeler
2 adet kucuk boy portakal
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
23 damla limon suyu
Pandispanyayı hazırlamak icin, yumurta ve tozşekeri bir kaba alıp, tozşeker eriyene dek cırpın Tereyağını eritin ve ılıdıktan sonra karıştırarak yumurtalı karışıma ekleyin Ayrı bir kapta un, kakao ve kabartma tozunu karıştırıp uzerine ilave edin
Hazırladığınız karışımı yağlanmış kelepceli bir kalıba dokun Onceden ısıtılmış 160 drece fırında bir kurdanla kontrol ederek pişirin Soğumaya bırakın
Portakal kreması icin yumurta ve tozşekeri, şeker iyice eriyene kadar cırpın Tereyağını eritip uzerine portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu, nişasta ve yumurtalı karışımı ilave edin Kısık ateşte surekli karıştırarak kaynatın
Cikolata sosu hazırlamak icin bi tencereye su koyup ocağa oturtun Kaynamaya başlayınca uzerine ısıya dayanıklı bir cam kase koyup, cikolatayı kasenin icine yerleştirerek suyun buharında eritin Ayrı bir kapta kremayı kısık ateşte kaynatın Ucuncu bir kapta tereyağını eritin Cikolata, tereyağ ve krema ılıdıktan sonra karıştırın
soğuyan pandispanyanın uzerini tırtıllı bir bıcakla kesip duzleştirin Daha sonra enlemesine ortadan ikiye bolun ve her iki parcayı da portakal suyu ile ıslatın Pandispanyanın alt parcasını servis tabağına alın Hazırladığınız portakal kremasından yarım su bardağını kenara ayırın Kalan kremayı pandispanyanın uzerine dokup, spatula ile duzeltin İkinci pandispanya parcasını uzerine kapatın Pandispanyanın uzerini ve yanlarını cikolata kreması ile kaplayıp bir saat buzdolabında bekletin
Portakal şekerlemeleri icin su, tozşeker ve limon suyunu bir kaba alıp birlikte ocağa oturtun Kaynamaya başlayınca, ince dilimlenmiş portakalları ilave edin 12 dakika kaynatıp ocaktan alın Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine portakal dilimlerini yerleştirin ve onceden ısıtılmış fırında pişirin
Ayırdığınız portakal kremasını bir sıkma torbasına alın ve dinlenen pastayı krema ve portakal şekerlemesi ile susleyip servis yapın Afiyet olsun
ALT :wwwupluploadsportakalliyaspasta41979portakalliyaspasta41979ALT
10 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
500 gram tereyağ
1,5 su bardağı un
12 su bardağı kakao
2 corba kaşığı kabartma tozu
Cikolatalı Portakallı Pastanın Portakal Kreması icin Malzemeler
4 adet yumurta
250 gram tereyağ
3 portakalın suyu
4 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 corba kaşığı buğday nişastası
Cikolata Sos malzemeleri
500 gram bitter cikolata
2 su bardağı krema
50 gram tereyağ
portakal Şekerlemesi icin Malzemeler
2 adet kucuk boy portakal
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
23 damla limon suyu
Pandispanyayı hazırlamak icin, yumurta ve tozşekeri bir kaba alıp, tozşeker eriyene dek cırpın Tereyağını eritin ve ılıdıktan sonra karıştırarak yumurtalı karışıma ekleyin Ayrı bir kapta un, kakao ve kabartma tozunu karıştırıp uzerine ilave edin
Hazırladığınız karışımı yağlanmış kelepceli bir kalıba dokun Onceden ısıtılmış 160 drece fırında bir kurdanla kontrol ederek pişirin Soğumaya bırakın
Portakal kreması icin yumurta ve tozşekeri, şeker iyice eriyene kadar cırpın Tereyağını eritip uzerine portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu, nişasta ve yumurtalı karışımı ilave edin Kısık ateşte surekli karıştırarak kaynatın
Cikolata sosu hazırlamak icin bi tencereye su koyup ocağa oturtun Kaynamaya başlayınca uzerine ısıya dayanıklı bir cam kase koyup, cikolatayı kasenin icine yerleştirerek suyun buharında eritin Ayrı bir kapta kremayı kısık ateşte kaynatın Ucuncu bir kapta tereyağını eritin Cikolata, tereyağ ve krema ılıdıktan sonra karıştırın
soğuyan pandispanyanın uzerini tırtıllı bir bıcakla kesip duzleştirin Daha sonra enlemesine ortadan ikiye bolun ve her iki parcayı da portakal suyu ile ıslatın Pandispanyanın alt parcasını servis tabağına alın Hazırladığınız portakal kremasından yarım su bardağını kenara ayırın Kalan kremayı pandispanyanın uzerine dokup, spatula ile duzeltin İkinci pandispanya parcasını uzerine kapatın Pandispanyanın uzerini ve yanlarını cikolata kreması ile kaplayıp bir saat buzdolabında bekletin
Portakal şekerlemeleri icin su, tozşeker ve limon suyunu bir kaba alıp birlikte ocağa oturtun Kaynamaya başlayınca, ince dilimlenmiş portakalları ilave edin 12 dakika kaynatıp ocaktan alın Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine portakal dilimlerini yerleştirin ve onceden ısıtılmış fırında pişirin
Ayırdığınız portakal kremasını bir sıkma torbasına alın ve dinlenen pastayı krema ve portakal şekerlemesi ile susleyip servis yapın Afiyet olsun
ALT :wwwupluploadsportakalliyaspasta41979portakalliyaspasta41979ALT