SoruCevap
Yeni Üye
Çikolatalı Puding Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
1/2 (yarım) su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
100 gram çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
Çikolatalı Puding Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir tencerede süt, nişasta, un, kakao, şeker ve yumurta sarısını çırpın.
Ocağa alıp orta hararetli ateşte daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
Ateşten alıp çikolata ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın.
El çırpıcısıyla el dayanacak ısıya gelene kadar (5-6 dakika) çırpın.
Kuplara paylaştırıp soğuduktan sonra istediğiniz biçimde süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Çikolatalı Puding Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
1/2 (yarım) su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
100 gram çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
Çikolatalı Puding Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir tencerede süt, nişasta, un, kakao, şeker ve yumurta sarısını çırpın.
Ocağa alıp orta hararetli ateşte daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
Ateşten alıp çikolata ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın.
El çırpıcısıyla el dayanacak ısıya gelene kadar (5-6 dakika) çırpın.
Kuplara paylaştırıp soğuduktan sonra istediğiniz biçimde süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Çikolatalı Puding Tanımı Fotoğraflı Yapılışı