Çikolatalı Üzümlü Fındıklı Sarma Tanımı İçin Gereçler
Pötibör bisküvi (yada pandispanya yahut artan kek parçaları)
1 çay bardağı fındık
Kuru üzüm
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
Çikolatalı Üzümlü Fındıklı Sarma Tanımı Yapılışı
Öncelikle süt, şeker, un, vanilya ve kakaoyu bir tencereye alıp pişiriyoruz.
Geniş bir kapta hamuru olarak kullanacağımız bisküvi yada kek kesimleri hangisi varsa elimizde onu çok un ufağa olmayacak biçimde parçalıyoruz.
İçine fındığı dilediğiniz kadar da üzümü ekliyoruz.
Üzerine pişirdiğimiz kakaolu sosu ekleyip karıtıyoruz.
Bu ortada bir tepsiye yada tezgaha streç sinema serip üzerine karışımı boşaltıp elimizle rulo biçimi verip buzlukta yeterlice donana kadar bekliyoruz.
Donduktan sonra her yerini hindistan cevizine bulayıp dilediğimiz üzere süslüyoruz.
Afiyet bal şeker olsun
Pötibör bisküvi (yada pandispanya yahut artan kek parçaları)
1 çay bardağı fındık
Kuru üzüm
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
Çikolatalı Üzümlü Fındıklı Sarma Tanımı Yapılışı
Öncelikle süt, şeker, un, vanilya ve kakaoyu bir tencereye alıp pişiriyoruz.
Geniş bir kapta hamuru olarak kullanacağımız bisküvi yada kek kesimleri hangisi varsa elimizde onu çok un ufağa olmayacak biçimde parçalıyoruz.
İçine fındığı dilediğiniz kadar da üzümü ekliyoruz.
Üzerine pişirdiğimiz kakaolu sosu ekleyip karıtıyoruz.
Bu ortada bir tepsiye yada tezgaha streç sinema serip üzerine karışımı boşaltıp elimizle rulo biçimi verip buzlukta yeterlice donana kadar bekliyoruz.
Donduktan sonra her yerini hindistan cevizine bulayıp dilediğimiz üzere süslüyoruz.
Afiyet bal şeker olsun