Çilekli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için
2 paket burçak bisküvi
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı çekilmiş fındık
Üzeri için
400 mg labne
1 paket krema
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı silme un
2 yemek kaşığı silme mısır nişastası
1 paket vanilya
Çilek sos için
Yarım kilo çilek
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay şeker
Çilekli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar.
Tarifimize birinci evvel alt tabanı yapmakla başlıyoruz. İki paket burçak bisküviyi un haline gelene kadar rondodan çekiyoruz.
Yağımızı eritip üstüne döküyoruz.
Fındığımızı da döküp güzelce karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıp yahut borcamın altına yağlı kağıt serip bisküvi karışımını üstüne döküyoruz.
Bardak gerisiyle güzelce bastırıyoruz.
Üzerini yapmak için karıştırma kabına labne peynirini ve şekeri koyup çırpıyoruz.
Sırayla krema, un, nişasta, vanilyayı ekliyoruz.
Yumurtaları teker teker kırıp karışıma yediriyoruz.
Bisküvi karışımının üstüne karışımı döküyoruz.
Alt tabanın kızarmaması için tepsi yahut kalıbın altını aleminyum folyo ile kaplıyoruz.
Fırına bir kap içinde su koyuyoruz hem cheesecakemiz yumuşak olsun hemde çatlamasın diye.
Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 10 dakika sonra dereceyi 170 e indirerek 50 dakika daha pişiriyoruz. Pişirme müddeti bitene kadar fırının kapağını hiç açmıyoruz.
Bir saatin sonunda fırın kapağının ortasına bir tahta kaşık koyup aralıklı bırakarak keki fırından hiç çıkarmadan soğumaya bırakıyoruz.
Çilek sosumuzu yapmak için yarım kilo çilek ve şeker rondodan çekip püre haline getiriyoruz.
Nişasta ekleyerek pişiriyoruz.
Kaynayıp kıvam alınca altını kapatıp soğutuyoruz.
Soğuyan cheesecakein üstüne çilek sosu döküp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Buzdolabında en az 3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Çilekli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tabanı için
2 paket burçak bisküvi
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı çekilmiş fındık
Üzeri için
400 mg labne
1 paket krema
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı silme un
2 yemek kaşığı silme mısır nişastası
1 paket vanilya
Çilek sos için
Yarım kilo çilek
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay şeker
Çilekli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar.
Tarifimize birinci evvel alt tabanı yapmakla başlıyoruz. İki paket burçak bisküviyi un haline gelene kadar rondodan çekiyoruz.
Yağımızı eritip üstüne döküyoruz.
Fındığımızı da döküp güzelce karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıp yahut borcamın altına yağlı kağıt serip bisküvi karışımını üstüne döküyoruz.
Bardak gerisiyle güzelce bastırıyoruz.
Üzerini yapmak için karıştırma kabına labne peynirini ve şekeri koyup çırpıyoruz.
Sırayla krema, un, nişasta, vanilyayı ekliyoruz.
Yumurtaları teker teker kırıp karışıma yediriyoruz.
Bisküvi karışımının üstüne karışımı döküyoruz.
Alt tabanın kızarmaması için tepsi yahut kalıbın altını aleminyum folyo ile kaplıyoruz.
Fırına bir kap içinde su koyuyoruz hem cheesecakemiz yumuşak olsun hemde çatlamasın diye.
Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 10 dakika sonra dereceyi 170 e indirerek 50 dakika daha pişiriyoruz. Pişirme müddeti bitene kadar fırının kapağını hiç açmıyoruz.
Bir saatin sonunda fırın kapağının ortasına bir tahta kaşık koyup aralıklı bırakarak keki fırından hiç çıkarmadan soğumaya bırakıyoruz.
Çilek sosumuzu yapmak için yarım kilo çilek ve şeker rondodan çekip püre haline getiriyoruz.
Nişasta ekleyerek pişiriyoruz.
Kaynayıp kıvam alınca altını kapatıp soğutuyoruz.
Soğuyan cheesecakein üstüne çilek sosu döküp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Buzdolabında en az 3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Çilekli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı