Çilekli Çikolatalı Puding Tanımı İçin Materyaller
Çikolatalı puding;
2.5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata (ben 60 gram lık paketten kullandım. 80 gram da olabilir.)
Çilekli puding;
2 su bardağı süt
11-12 çilek püresi
2 yemek kaşığı karadut suyu( isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Çilekli sos;
1 kase çileğin püresi
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Çilekli Çikolatalı Puding Tanımı Yapılışı
Çikolatalı puding için; vanilya ve çikolata dışında tüm materyaller ocağa alınır ve kaynayana kadar pişirilir.
Pişen pudinge çikolata ve vanilya eklenir ve düzgünce karıştırılır.
Daha sonra kuplara eşit halde paylaştırılır.
Çilekli puding için; vanilya hariç tül gereçler ocağa alınır ve kaynayana kadar pişirilir.
Pişince vanilya eklenir ve birinci sıcağı çıkınca çikolatalı pudingin üzerine eşit biçimde paylaştırılır.
Çilekli sos için tüm gereçler ocağa alınır ve pişirilir. Birinci sıcağı çıktıktan sonra pudingin üzerine eklenir.
Bir gece buzdolabında bekletirseniz daha uygun olur ve servisten evvel dilediğiniz formda süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun .
Çikolatalı puding;
2.5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata (ben 60 gram lık paketten kullandım. 80 gram da olabilir.)
Çilekli puding;
2 su bardağı süt
11-12 çilek püresi
2 yemek kaşığı karadut suyu( isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Çilekli sos;
1 kase çileğin püresi
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Çilekli Çikolatalı Puding Tanımı Yapılışı
Çikolatalı puding için; vanilya ve çikolata dışında tüm materyaller ocağa alınır ve kaynayana kadar pişirilir.
Pişen pudinge çikolata ve vanilya eklenir ve düzgünce karıştırılır.
Daha sonra kuplara eşit halde paylaştırılır.
Çilekli puding için; vanilya hariç tül gereçler ocağa alınır ve kaynayana kadar pişirilir.
Pişince vanilya eklenir ve birinci sıcağı çıkınca çikolatalı pudingin üzerine eşit biçimde paylaştırılır.
Çilekli sos için tüm gereçler ocağa alınır ve pişirilir. Birinci sıcağı çıktıktan sonra pudingin üzerine eklenir.
Bir gece buzdolabında bekletirseniz daha uygun olur ve servisten evvel dilediğiniz formda süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun .