Cilekli Magnolia Tarifi İcin Malzemeler
*2 paket petibor biskuvi (Bebe biskuvisi, oreo, yulaflı biskuvi vs de kullanabiliriz )
*1 su bardağı cekilmiş fındık
*250 gram cilek
Kreması icin:
*5 su bardağı sut
*12 (yarım) paket (100 ml) krema
*4 dolu yemek kaşığı un
*1 su bardağı toz şeker
*1 adet yumurta
*1 paket şekerli vanilin
Cilekli Magnolia Tarifi Yapılışı Bir şeyin bu kadar sade olup bu kadar guzel olması Tipine bakıp ‘bu ne bee’ dedikten sonra lafını insana yutturup bağımlısı yapabilir sizi Tek bir porsiyonu azıcıkmış gibi geliyor, kesmiyor Evde koca bir kase dolusu yapıp hepsine elde kaşıkla dalmak en buyuk hayaliniz olabilir ❤ Cilekli magnolia tarifi:
1
* Uygun bir tencereye 5 su bardağı sutu, 12 paket (100 ml) kremayı,
*4 dolu yemek kaşığı unu, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 adet yumurtayı surekli cırparak karıştırıp ocağa alıyoruz Kaynayana kadar surekli cırparak pişiriyoruz
*Kaynamaya başladıktan sonra 23 dakika daha kısık ateşte cırparak pişirip altını kapattıktan sonra 1 paket şekerli vanilini de ekleyip karıştırarak soğumaya bırakıyoruz
* Ara ara karıştırıp kabuk tutmamasını sağlıyoruz
*Soğuduktan sonra mikserle cırpıp puruzsuz bir kıvam elde ediyoruz
* Kremamız soğurken 2 paket petibor biskuviyi robottan gecirip toz haline getiriyoruz (Bebe biskuvisi, oreo, yulaflı biskuvi vs de kullanabiliriz )
*Toz haline gelmiş biskuvilerin icine 1 su bardağı cekilmiş fındık da ekleyip karıştırıyoruz
İster benim gibi buyuk bir kaseye ister porsiyonluk kuplara yapabiliriz
*Tabanına biskuvifındık karışımından dokuyoruz
*Kenarlarına yıkanıp kurulanıp boyuna ortadan ikiye kesilmiş cilekleri diziyoruz
*Hazırlanan kremayı da dokup yayıyoruz
*En ust kısmına da biskuvifındık karışımından ekleyip dilediğimiz gibi susluyoruz 34 saat buzdolabında dinlendikten sonra servis yapabiliriz
*2 paket petibor biskuvi (Bebe biskuvisi, oreo, yulaflı biskuvi vs de kullanabiliriz )
*1 su bardağı cekilmiş fındık
*250 gram cilek
Kreması icin:
*5 su bardağı sut
*12 (yarım) paket (100 ml) krema
*4 dolu yemek kaşığı un
*1 su bardağı toz şeker
*1 adet yumurta
*1 paket şekerli vanilin
Cilekli Magnolia Tarifi Yapılışı Bir şeyin bu kadar sade olup bu kadar guzel olması Tipine bakıp ‘bu ne bee’ dedikten sonra lafını insana yutturup bağımlısı yapabilir sizi Tek bir porsiyonu azıcıkmış gibi geliyor, kesmiyor Evde koca bir kase dolusu yapıp hepsine elde kaşıkla dalmak en buyuk hayaliniz olabilir ❤ Cilekli magnolia tarifi:
1
* Uygun bir tencereye 5 su bardağı sutu, 12 paket (100 ml) kremayı,
*4 dolu yemek kaşığı unu, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 adet yumurtayı surekli cırparak karıştırıp ocağa alıyoruz Kaynayana kadar surekli cırparak pişiriyoruz
*Kaynamaya başladıktan sonra 23 dakika daha kısık ateşte cırparak pişirip altını kapattıktan sonra 1 paket şekerli vanilini de ekleyip karıştırarak soğumaya bırakıyoruz
* Ara ara karıştırıp kabuk tutmamasını sağlıyoruz
*Soğuduktan sonra mikserle cırpıp puruzsuz bir kıvam elde ediyoruz
* Kremamız soğurken 2 paket petibor biskuviyi robottan gecirip toz haline getiriyoruz (Bebe biskuvisi, oreo, yulaflı biskuvi vs de kullanabiliriz )
*Toz haline gelmiş biskuvilerin icine 1 su bardağı cekilmiş fındık da ekleyip karıştırıyoruz
İster benim gibi buyuk bir kaseye ister porsiyonluk kuplara yapabiliriz
*Tabanına biskuvifındık karışımından dokuyoruz
*Kenarlarına yıkanıp kurulanıp boyuna ortadan ikiye kesilmiş cilekleri diziyoruz
*Hazırlanan kremayı da dokup yayıyoruz
*En ust kısmına da biskuvifındık karışımından ekleyip dilediğimiz gibi susluyoruz 34 saat buzdolabında dinlendikten sonra servis yapabiliriz