Çilekli Muzlu Pankek Tanımı İçin Gereçler
2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çimdik tuz
1 su bardağı süt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
7 tane irili ufaklı çilek
1 orta uzunluk muz
Çilekli Muzlu Pankek Tanımı Yapılışı
Öncelikle 2 yumurta, 1 çimdik tuz ve yarım su bardağı toz şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
Sonra 1 su bardağı süt ve çeyrek su bardağı sıvı yağ ekleyip 1 -2tur çırpıyoruz.
Sonra 2 su bardağı un, vanilya ve 1. 5 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyip uygunca karışana kadar çırpıyoruz.
Çilek ve muzu küçük küçük doğrayıp hamura ekliyoruz, kaşıkla karıştırıyoruz.
Pankeki pişireceğimiz tavayı yeterlice ısıtalım, hazırladığımız hamurdan 1 kaşık tavaya döküp tavanın ısısını denetim ederek pişirelim.
Bu ortada tavayı yağlamaya gerek yok zira hamurun içinde sıvı yağ var ve tavayı yeterli ısıtırsak hoş pişer.
Sonra hamurdan kaşık kaşık alıp tavaya dökelim altı pişince çevirip üstünü de pişirelim, âlâ pişirelim zira içindeki muz ve çilekten ötürü biraz geç pişiyor.
İstediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çimdik tuz
1 su bardağı süt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
7 tane irili ufaklı çilek
1 orta uzunluk muz
Çilekli Muzlu Pankek Tanımı Yapılışı
Öncelikle 2 yumurta, 1 çimdik tuz ve yarım su bardağı toz şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
Sonra 1 su bardağı süt ve çeyrek su bardağı sıvı yağ ekleyip 1 -2tur çırpıyoruz.
Sonra 2 su bardağı un, vanilya ve 1. 5 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyip uygunca karışana kadar çırpıyoruz.
Çilek ve muzu küçük küçük doğrayıp hamura ekliyoruz, kaşıkla karıştırıyoruz.
Pankeki pişireceğimiz tavayı yeterlice ısıtalım, hazırladığımız hamurdan 1 kaşık tavaya döküp tavanın ısısını denetim ederek pişirelim.
Bu ortada tavayı yağlamaya gerek yok zira hamurun içinde sıvı yağ var ve tavayı yeterli ısıtırsak hoş pişer.
Sonra hamurdan kaşık kaşık alıp tavaya dökelim altı pişince çevirip üstünü de pişirelim, âlâ pişirelim zira içindeki muz ve çilekten ötürü biraz geç pişiyor.
İstediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun