Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için;
5 adet yumurta
6 kahve fincanı un
4 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı sıcak su
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
3,5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 paket toz kremşanti
En dış için
1 paket krem şanti
Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanyası için; yumurtaların sarı ve akları birbirinden ayrılır. Yumurta aklarının içine şeker miktarının yarısı eklenir ve yumurta akı 3-4 katına çıkıncaya kadar çırpılır. Yumurta sarıları kalan şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
Sıcak suyu yumurta sarısı olan karışıma ilave edip beş dakika daha çırpalım. Sıvı yağımızı da ekleyelim. En son kuru malzemeleri bir kapta birleştirip, eleyerek karışımın içine ekleyelim.
Yumurta akımızı 3-4 turda ekleyerek spatula veya tahta kaşık yardımıyla yumurtayı söndürmeden dıştan içe doğru karıştıralım. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında pişirelim.
Kreması için; bir tencereye un, nişasta, şeker ve vanilyayı koyun. Bir çırpıcı vasıtasıyla malzemeleri şöyle bir harmanlayın.
Daha sonra sütü eklerken bir taraftan da çırpıcıyla hızlı ve kıvrak hareketlerle çırpın ki malzemeler içerisinde topaklanma yapmasın. Ardından yumurta sarısını da ekleyip dağıtın ve ocağın üzerinde muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Ocaktan aldığınız krema ılıyınca toz krem şantiyi de ekleyip, mikserde yüksek devirde bembeyaz olana kadar çırpın.
Pandispanyayı 3 eşit parçaya bölün arasına kremayı kaşıkla ekleyip, spatula ile yayın üç katı da aynı şekilde yapın.
Kremşantiyi bir bardak su ile hazırlayın en son pastanın tamamını kremşanti ile kaplayın ben çilekleri ince ince doğrayarak üzerine dizdim siz isterseniz başka şekillerde de süsleyebilirsiniz afiyet olsun
Çilekli Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Pandispanyası için;
5 adet yumurta
6 kahve fincanı un
4 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı sıcak su
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
3,5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 paket toz kremşanti
En dış için
1 paket krem şanti
Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanyası için; yumurtaların sarı ve akları birbirinden ayrılır. Yumurta aklarının içine şeker miktarının yarısı eklenir ve yumurta akı 3-4 katına çıkıncaya kadar çırpılır. Yumurta sarıları kalan şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
Sıcak suyu yumurta sarısı olan karışıma ilave edip beş dakika daha çırpalım. Sıvı yağımızı da ekleyelim. En son kuru malzemeleri bir kapta birleştirip, eleyerek karışımın içine ekleyelim.
Yumurta akımızı 3-4 turda ekleyerek spatula veya tahta kaşık yardımıyla yumurtayı söndürmeden dıştan içe doğru karıştıralım. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında pişirelim.
Kreması için; bir tencereye un, nişasta, şeker ve vanilyayı koyun. Bir çırpıcı vasıtasıyla malzemeleri şöyle bir harmanlayın.
Daha sonra sütü eklerken bir taraftan da çırpıcıyla hızlı ve kıvrak hareketlerle çırpın ki malzemeler içerisinde topaklanma yapmasın. Ardından yumurta sarısını da ekleyip dağıtın ve ocağın üzerinde muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Ocaktan aldığınız krema ılıyınca toz krem şantiyi de ekleyip, mikserde yüksek devirde bembeyaz olana kadar çırpın.
Pandispanyayı 3 eşit parçaya bölün arasına kremayı kaşıkla ekleyip, spatula ile yayın üç katı da aynı şekilde yapın.
Kremşantiyi bir bardak su ile hazırlayın en son pastanın tamamını kremşanti ile kaplayın ben çilekleri ince ince doğrayarak üzerine dizdim siz isterseniz başka şekillerde de süsleyebilirsiniz afiyet olsun
Çilekli Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı