Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 Türk kahve fincanı ılık su
Yarım fincan sıvı yağ
Un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Muhallebi için;
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 bardaktan iki parmak eksik şeker
1 pk vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
2 yemek kaşığı pancar suyu
Keki ıslamak için;
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
Sos için;
1 su bardağı çilek (ben buzluktan kullandım)
2 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı su
Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce keki yapıyoruz, bunun için yumurta sarısı ve beyazları ayırıp ayrı kaplarda şekeri paylaştırıp çırpıyoruz.
Sarısının olduğu kaba ılık su sıvı yağ un kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
Ardından beyazıyla yavaş yavaş bir spatula yardımıyla birleştiriyoruz.
Kek harcını yuvarlak bir kapta altına yağlı kağıt sererek 180’de 35 40 dakika kontrollü şekilde pişiriyoruz (fırından fırına farklılık gösterir).
Muhallebi için un nişasta şeker ve sütü karıştırıp muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz.
Altını kapatmadan önce vanilya ve tereyağı ekliyoruz ve altını kapatıp ılımaya alıyoruz ( üzerini streçle kapatalım kaymaklanmasın. )
Ilıyınca bir paket krem şanti ve pancar suyu ekleyip çırpıyoruz.
Sosu için çileklerin üzerine şeker ve suyu ekleyip kaynatıyoruz kaynayınca blenderdan çekiyoruz ve soğumaya alıyoruz.
Kek ılıyınca ikiye bölüyoruz.
İlk katı sütle ıslatıp çilekli sostan üzerine gezdiriyoruz ardından muhallebiden döküyoruz.
İkinci katı da aynı şekilde yapıp dışını muhallebi ila kaplayıp dolapta dinlendiriyoruz.
Servis yapmadan önce kalan çilek sosunu pastanın üzerine döküyoruz ve istediğimiz gibi süslüyoruz. Şimdiden yapanların ellerine sağlık afiyet olsun
Çilekli Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kek için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 Türk kahve fincanı ılık su
Yarım fincan sıvı yağ
Un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Muhallebi için;
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 bardaktan iki parmak eksik şeker
1 pk vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
2 yemek kaşığı pancar suyu
Keki ıslamak için;
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
Sos için;
1 su bardağı çilek (ben buzluktan kullandım)
2 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı su
Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce keki yapıyoruz, bunun için yumurta sarısı ve beyazları ayırıp ayrı kaplarda şekeri paylaştırıp çırpıyoruz.
Sarısının olduğu kaba ılık su sıvı yağ un kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
Ardından beyazıyla yavaş yavaş bir spatula yardımıyla birleştiriyoruz.
Kek harcını yuvarlak bir kapta altına yağlı kağıt sererek 180’de 35 40 dakika kontrollü şekilde pişiriyoruz (fırından fırına farklılık gösterir).
Muhallebi için un nişasta şeker ve sütü karıştırıp muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz.
Altını kapatmadan önce vanilya ve tereyağı ekliyoruz ve altını kapatıp ılımaya alıyoruz ( üzerini streçle kapatalım kaymaklanmasın. )
Ilıyınca bir paket krem şanti ve pancar suyu ekleyip çırpıyoruz.
Sosu için çileklerin üzerine şeker ve suyu ekleyip kaynatıyoruz kaynayınca blenderdan çekiyoruz ve soğumaya alıyoruz.
Kek ılıyınca ikiye bölüyoruz.
İlk katı sütle ıslatıp çilekli sostan üzerine gezdiriyoruz ardından muhallebiden döküyoruz.
İkinci katı da aynı şekilde yapıp dışını muhallebi ila kaplayıp dolapta dinlendiriyoruz.
Servis yapmadan önce kalan çilek sosunu pastanın üzerine döküyoruz ve istediğimiz gibi süslüyoruz. Şimdiden yapanların ellerine sağlık afiyet olsun
Çilekli Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı