Çilekli Prenses Tacı Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Çilekli Kısım İçin
1 paket çilekli puding
3 su bardağı süt
Beyaz Kısım İçin
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri İçin
Toz yeşil fıstık
Çilekli Prenses Tacı Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Çilekli kısmı için tencereye puding tozunu ve sütü ekleyip daima karıştırarak pişirin. Yoğunlaşınca altını kapatın.
Kullanacağınız kalıbın içini ıslatıp suyu dökün. Yavaşça pudingi kalıba boşaltın. Oda sıcaklığına gelince 10 dakika kadar biraz daha donması için dolapta bekletin.
Beyaz kısmı için tencereye süt, irmik, toz şeker ve hindistan cevizini ekleyip daima karıştırarak pişirin. Kıvam alıp yoğunlaşınca altını kapatın. Vanilya ile tereyağını ekleyip çırpın.
Bir kaşık yardımıyla yavaşça pudingin üzerine gezdirin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun. En az 4-5 saat bekletin.
Servis yapacağınız vakit kalıbın üzerine tabak koyup aksi çevirin. Yavaşça kalıptan çıkartın. İstediğiniz formda süsleyin. Afiyet olsun.
Çilekli Kısım İçin
1 paket çilekli puding
3 su bardağı süt
Beyaz Kısım İçin
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri İçin
Toz yeşil fıstık
Çilekli Prenses Tacı Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Çilekli kısmı için tencereye puding tozunu ve sütü ekleyip daima karıştırarak pişirin. Yoğunlaşınca altını kapatın.
Kullanacağınız kalıbın içini ıslatıp suyu dökün. Yavaşça pudingi kalıba boşaltın. Oda sıcaklığına gelince 10 dakika kadar biraz daha donması için dolapta bekletin.
Beyaz kısmı için tencereye süt, irmik, toz şeker ve hindistan cevizini ekleyip daima karıştırarak pişirin. Kıvam alıp yoğunlaşınca altını kapatın. Vanilya ile tereyağını ekleyip çırpın.
Bir kaşık yardımıyla yavaşça pudingin üzerine gezdirin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun. En az 4-5 saat bekletin.
Servis yapacağınız vakit kalıbın üzerine tabak koyup aksi çevirin. Yavaşça kalıptan çıkartın. İstediğiniz formda süsleyin. Afiyet olsun.