Çilekli Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Çilek desenler için:
1 yumurta beyazı
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
20 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Kırmızı gıda boyası ve yeşil gıda boyası
Rulo keki:
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
İçi krema için:
500 ml süt
1 paket vanilya
2,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket çilek
Çilekli Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Küçük bir kasenin içerisine yumurta beyazını, unu, şekeri, yağı karıştırıp hamuru iki kaba ayırıp kırmızı ve yeşil gıda boyasını koyup karıştıralım .
Sonra yağlı kağıdın tek bir tarafına çilek deseni şekileri çiziyoruz (çizdiğimiz yerin ters tarafını çeviriyoruz ben a4 fotokopi kağıdına çizip altına koydum yaptım).
Üzerine sıkma torbasıyla çilek şekillerini dolduruyoruz ve bunu 10 yada 15 dakika boyunca buzdolabına kaldırıyoruz .
Sonra yumurta beyazıyla yumurta sarılarını ( kalan yumurta sarısını da ekliyoruz) ayırıp ve her ikisine de şekerin yarısını katıp çırpalım .
Beyazı kar beyaz olacak şekilde çırpalım.
Sarısı da mayonez kıvamına gelecek şekilde çırpalım .
Kabarttığımız yumurta sarılarına un ve kabartma tozunu ekleyelim .
Azar azar ve spatulayla karıştıralım ,bunu kar beyaz olan yumurta beyazlarımıza ekliyoruz ve tekrar spatula yardımıyla ağır ağır karıştıralım.
Buzdolabından çıkardığımız tepsimizin üzerine hamuru döküp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 10-12 dakika kadar pişirelim.
O pişerken krema için bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri katarak koyulaşıncaya kadar karıştıralım .
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım .
Vanilyayı ve tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edelim .
Daha sonra pandispanya hazır oluncaya kadar hızlı bir şekilde soğumaya bırakalım.
Fırından çıkan kekimizi ters olarak tezgahımıza alıyoruz ve ıslak bir bez koyuyoruz, üzerine çevirip rulo yapıyoruz ( bu işlemi unutmayalım yoksa ruloyu sararken kırılıyor).
Biraz ılıyınca kekimizden yağlı kağıdı çıkartıyoruz ve üzerine kremayı sürüp çilekleri de küçük küçük doğrayıp hamurun üzerine yayıyoruz ve ruloyu sarmaya başlıyoruz.
1 gece dolapta dinlendirilirse tadı harika oluyor şimdiden afiyet olsun.
Çilekli Rulo Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Çilek desenler için:
1 yumurta beyazı
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
20 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Kırmızı gıda boyası ve yeşil gıda boyası
Rulo keki:
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
İçi krema için:
500 ml süt
1 paket vanilya
2,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket çilek
Çilekli Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Küçük bir kasenin içerisine yumurta beyazını, unu, şekeri, yağı karıştırıp hamuru iki kaba ayırıp kırmızı ve yeşil gıda boyasını koyup karıştıralım .
Sonra yağlı kağıdın tek bir tarafına çilek deseni şekileri çiziyoruz (çizdiğimiz yerin ters tarafını çeviriyoruz ben a4 fotokopi kağıdına çizip altına koydum yaptım).
Üzerine sıkma torbasıyla çilek şekillerini dolduruyoruz ve bunu 10 yada 15 dakika boyunca buzdolabına kaldırıyoruz .
Sonra yumurta beyazıyla yumurta sarılarını ( kalan yumurta sarısını da ekliyoruz) ayırıp ve her ikisine de şekerin yarısını katıp çırpalım .
Beyazı kar beyaz olacak şekilde çırpalım.
Sarısı da mayonez kıvamına gelecek şekilde çırpalım .
Kabarttığımız yumurta sarılarına un ve kabartma tozunu ekleyelim .
Azar azar ve spatulayla karıştıralım ,bunu kar beyaz olan yumurta beyazlarımıza ekliyoruz ve tekrar spatula yardımıyla ağır ağır karıştıralım.
Buzdolabından çıkardığımız tepsimizin üzerine hamuru döküp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 10-12 dakika kadar pişirelim.
O pişerken krema için bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri katarak koyulaşıncaya kadar karıştıralım .
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım .
Vanilyayı ve tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edelim .
Daha sonra pandispanya hazır oluncaya kadar hızlı bir şekilde soğumaya bırakalım.
Fırından çıkan kekimizi ters olarak tezgahımıza alıyoruz ve ıslak bir bez koyuyoruz, üzerine çevirip rulo yapıyoruz ( bu işlemi unutmayalım yoksa ruloyu sararken kırılıyor).
Biraz ılıyınca kekimizden yağlı kağıdı çıkartıyoruz ve üzerine kremayı sürüp çilekleri de küçük küçük doğrayıp hamurun üzerine yayıyoruz ve ruloyu sarmaya başlıyoruz.
1 gece dolapta dinlendirilirse tadı harika oluyor şimdiden afiyet olsun.
Çilekli Rulo Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı