Çilekli Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller
Kek için ;
4 yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ortasına sürmek için ;
1 paket hazır vanilyalı puding
Süt
İçi için ;
Çilek
Üzeri dış kısmı için ;
Çilekli yahut orman meyveli krem şanti
Çilekli Rulo Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kek için yumurtaları ve şekeri köpürünceye kadar çırpın.
Daha sonra vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin karıştırın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımı eşit biçimde yayın.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dk pişirin.
Fırına nazaran değişiyor pişirme müddeti takip edin ince bir hamur olduğu için hemen pişecektir .
Üzeri kızaraca kürdan ile test edin kürdan pak çıkıyorsa pişmiş demektir.
Fırından çıkan pandispanyanın birinci sıcağı gidince kağıdı ile birlikte rulo halinde uzun kısmından rulo yapın sofra bezi ile sarın bir köşede dinlensin biçim alsın.
Daha sonra muhallebisini hazırlayın dilerseniz kendiniz de kendi tanımınız varsa sade muhallebi yapabilirsiniz ben genelde hazır vanilyalı pudingi süt ile pişiriyorum daha kıvamlı hoş oluyor.
Puding pişince kenara soğuması için bırakın orta ara karıştırın topaklanmasın.
Çilekleri yıkayın saplarını ayıklayın kare kare doğrayın.
Keki tezgaha koyun yavaş yavaş yağlı kağıdı çekip çıkarın.
Üzerine pudingi sürün ortasına çilekleri çokça koyun, rulo formunda dikkatlice sarın .
Rulonun dış kısmına evvelce süt ile çırpılıp hazırlanmış krem şantiyi sürün dışını dilediğiniz üzere çileklerle süsleyin.
1 gece dinlensin buz dolabında o denli servis edin .Aynı yaş pasta üzere oluyor tavsiye ederim.
Kek için ;
4 yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ortasına sürmek için ;
1 paket hazır vanilyalı puding
Süt
İçi için ;
Çilek
Üzeri dış kısmı için ;
Çilekli yahut orman meyveli krem şanti
Çilekli Rulo Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kek için yumurtaları ve şekeri köpürünceye kadar çırpın.
Daha sonra vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin karıştırın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımı eşit biçimde yayın.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dk pişirin.
Fırına nazaran değişiyor pişirme müddeti takip edin ince bir hamur olduğu için hemen pişecektir .
Üzeri kızaraca kürdan ile test edin kürdan pak çıkıyorsa pişmiş demektir.
Fırından çıkan pandispanyanın birinci sıcağı gidince kağıdı ile birlikte rulo halinde uzun kısmından rulo yapın sofra bezi ile sarın bir köşede dinlensin biçim alsın.
Daha sonra muhallebisini hazırlayın dilerseniz kendiniz de kendi tanımınız varsa sade muhallebi yapabilirsiniz ben genelde hazır vanilyalı pudingi süt ile pişiriyorum daha kıvamlı hoş oluyor.
Puding pişince kenara soğuması için bırakın orta ara karıştırın topaklanmasın.
Çilekleri yıkayın saplarını ayıklayın kare kare doğrayın.
Keki tezgaha koyun yavaş yavaş yağlı kağıdı çekip çıkarın.
Üzerine pudingi sürün ortasına çilekleri çokça koyun, rulo formunda dikkatlice sarın .
Rulonun dış kısmına evvelce süt ile çırpılıp hazırlanmış krem şantiyi sürün dışını dilediğiniz üzere çileklerle süsleyin.
1 gece dinlensin buz dolabında o denli servis edin .Aynı yaş pasta üzere oluyor tavsiye ederim.