Son konular

Cimen Pasta

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Cimen Pasta Tarifi İcin Malzemeler

*500 gr yeşil şeker hamuru
*2 tane hazır pandispanya
*4 paket bitter cikolata,
*1 paket pastacı kreması
*1 kutu sut
*200 gr krema
*1 paket nişasta
*2530 tane yenilenilir cice
*1 paket kakaolu pasta kreması

Cimen Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle pastacı kremamızı kutunun uzerinde yazdığı gibi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Ardından kakaolu pasta kremamızı da aynı şekilde hazırlıyoruz ve onu da soğumaya bırakıyoruz
*Pandispanyalarımızın en alt kısmını duz bir tabağa yerleştiriyoruz uzerini bir kaşık sut ile ıslatıyoruz, uzerine hazırladığımız pastacı kremamızı gezdiriyoruz ve pandispanyamızın diğer parcasıyla kapatıyoruz
*Kapattığımız pandispanyamızın uzerini de aynı şekilde ıslatıp bu kez kakaolu kremamızdan suruyoruz
*4 parcaya da aynı işlemi uyguluyoruz
*En ust kata birşey surulmeyecek!Kekimizi beklerken ganajımızı hazırlıyoruz, bunun icin kucuk bir tencere alıyoruz ve icine kremamızı boşaltıyoruz, kesinlikle kaynatmıyoruz
*Sadece kenarlarından fokurdama olacak fokurdama fark edilince ateşten alıp kucuk parcalar haline getirdiğimiz bitter cikolatalarımızı icine atıyoruz ve hafif akışkan kıvam alana kadar eritiyoruz
*Parca kalmayacak kıvamda olana kadar karıştırın
*Ganajı oda sıcaklığında soğumaya bıraktıktan sonra pandispanyamızın uzerine sıvamaya başlıyoruz, spatula ile pandispanya belli olmayacak şekilde sıvıyoruz iyice duzleştirdikten sonra buzdolabında bekletiyoruz (Ben risk almamak icin 1 gun beklettim iyice sertleşmesi icin)
*Ertesi gun duz bir zemine nişastamızı serpiyoruz ve şeker hamurumuzu guzelce yumuşatıyoruz yoğuruyoruz acılacak kıvama geldiğini hissettiğiniz an acmaya başlıyoruz, acarken hamurumuzun asla diğer tarafını cevirmiyoruz (yapışıp puruzlu olmaması icin)
*Yarım parmak kalınlığında ne cok ince ne cok kalın acıyoruz, acma işlemi bittikten sonra ganaj ile kapladığımız pandispanyamızın uzerine yerleştiriyoruz ve yavaş yavaş aşağıya doğru yerleştiriyoruz
*Alt kısımda kalan fazla hamurları bir bıcak yardımıyla kesiyoruz ve işlem tamam
*Sıra geldi susleme işlemine
*Yenilebilir ciceklerimizin arka tarafını az miktar suyla ıslatıp pastamızın her yerine yapıştırıyoruz

Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Şeker Hamurlu Yaş Pasta (Pastanedekilere Taş Çıkartır) Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya malzemeleri; 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım çay bardağı ılık su 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1,5 su bardağı un(kontrollü koyalım) 1 çay kaşığı tuz Arasın için; Pastacı kreması Süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kalp Şeklinde Naked Cake (Çıplak Pasta) Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya: 5 adet yumurta 1 su bardak şeker Yarım çay bardağı ılık su 1.5 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 1 adet kabartma tozu Kreması: 1 litre süt 1 çay bardağı un 1 çay bardağı nişasta 1 çay bardağı toz şeker 1 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
İçi Muzlu Dışı Bol Süslü Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya için; 2 adet yumurta 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker 1 su bardağından bir parmak eksik süt 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu Un Pastacı kreması için; 2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya için; 4 adet oda sıcaklığında yumurta 1 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı süt Yarım su bardağı nişasta 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Kreması için; 3 su bardağı süt 2 yemek kaşığı şeker 2,5 yemek kaşığı nişasta 2,5 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Beyaz Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler 6 adet yumurta 1-2 çay bardağı sıcak su 1 su bardağı mısır nişastası 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Pastacı krema 2,5 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı nişasta 2 adet yumurta 1 paket vanilya 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt