Son konular

Cinbiberli Domates Turşusu

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
Cinbiberli Domates Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
5 kilo domates
Yarım kiloya yakın acı cin biberi
1 ,5 baş sarımsak
2 su bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı sıvı yağ
4 kaşık salamura tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı limon tuzu

Cinbiberli Domates Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Domatesleri kabuklarıyla beraber rondodan geçiriyoruz çok ince olmasına gerek yok zaten eriyor.
İçine biber dışında bütün malzemeyi ekliyoruz.
Sarımsakları doğrayarak ekliyoruz. Tamamen karışıp özdeşleşene kadar karıştırıyoruz ardından biberi ekliyoruz.
Karıştırdıktan sonra kavanozlarımıza paylaştırıyoruz. İsterseniz büyük tek bir kabada doldurulabilir.
Ağız kısmında en az bir iki parmak boşluk bırakırsanız iyi olur turşu oluşurken yükselecektir.
Kavanozları bir saat kadar kapağı açık bekletiyoruz içindeki köpük yukarı çıksın diye.
Sonra sıkıca kapatıyoruz altına bir tepsi koyarak ışık almayan serin bir yerde 20 gün hiç açmadan bekletiyoruz. Bekleme sonunda dikkatli açmak gerekiyor köpürme ihtimaline karşın.
Tamamen olgunlaştığında tüketmeye başlayabilirsiniz. Fotoğraftaki hali 12 gün sonrasıdır katı kısım üzerine yükseliyor altta suyu kalıyor merak etmeyin sıkıntı yok ara ara çalkalayabilirsiniz. İster kahvaltıda ister yemeklerin yanında meze gibi tüketebileceğiniz bir tarif. Deneyeceklere afiyet olsuunnn.
Cinbiberli Domates Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt