Cinnemonrols (Tarçınlı Rulolar) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
350 gram un ( 3 su bardağı)
7 gram instant kuru maya (2 tatlı kaşığı)
55 gram tereyağ(eritilmiş ve oda sıcaklığında gelmiş)
120 ml ılık süt ( yarım su bardağı)
50 gram toz şeker ( 2 yemek kaşığı)
1 çimdik tuz
2 adet yumurta
İç dolgusu için;
60 gram tereyağ
1 su bardağı esmer şeker
1 yemek kaşığı tarçın
Yarım yemek kaşığı nişasta
1 çimdik tuz
Üzerinin sosu için;
1 su bardağı pudra şekeri
200 gram labne peyniri
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı süt
Cinnemonrols (Tarçınlı Rulolar) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına un, şeker, tuz ve mayayı ek edip karıştıralım ortasını açalım.
Farklı bir kapta yumurta, ılık süt ve eritilmiş tereyağı ek edip güzelce çırpalım.
Sıvı karışımı açmış olduğumuz unun ortasına döküp hamuru toparlayalım.
Elimizle 8-10 dakika kadar yoğuralım. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru çok az sıvı yağ ile yağladığımız tezgaha alalım.
Dikdörtgen formunda 1 parmak kalınlığında açalım.
İç materyali için esmer şeker, tarçın, nişasta ve tuzu karıştırın. Açmış olduğumuz hamurun üzerine her yerine gelecek biçimde tereyağ sürelim.
Üzerine karışımı serpip rulo yapalım. 2 parmak genişliğinde keselim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Her yerini streç sinema ile kapatıp 1 saat daha mayalandıralım.
Evvelce ısıtılmış 180 ° fırında 20- 25 dakikada pişirelim. (benim fırınım 25 dakikada pişirdi)
Üzerinin sosu için peynirimizin suyunu süzelim ve karıştırma kabına alalım.
Üzerine pudra şekeri, toz vanilya ve sütü ek edip yeterlice çırpalım.
Pişen ruloların üzerine sıcakken sosunu dökelim. Afiyet olsun
Cinnemonrols (Tarçınlı Rulolar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
350 gram un ( 3 su bardağı)
7 gram instant kuru maya (2 tatlı kaşığı)
55 gram tereyağ(eritilmiş ve oda sıcaklığında gelmiş)
120 ml ılık süt ( yarım su bardağı)
50 gram toz şeker ( 2 yemek kaşığı)
1 çimdik tuz
2 adet yumurta
İç dolgusu için;
60 gram tereyağ
1 su bardağı esmer şeker
1 yemek kaşığı tarçın
Yarım yemek kaşığı nişasta
1 çimdik tuz
Üzerinin sosu için;
1 su bardağı pudra şekeri
200 gram labne peyniri
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı süt
Cinnemonrols (Tarçınlı Rulolar) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına un, şeker, tuz ve mayayı ek edip karıştıralım ortasını açalım.
Farklı bir kapta yumurta, ılık süt ve eritilmiş tereyağı ek edip güzelce çırpalım.
Sıvı karışımı açmış olduğumuz unun ortasına döküp hamuru toparlayalım.
Elimizle 8-10 dakika kadar yoğuralım. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru çok az sıvı yağ ile yağladığımız tezgaha alalım.
Dikdörtgen formunda 1 parmak kalınlığında açalım.
İç materyali için esmer şeker, tarçın, nişasta ve tuzu karıştırın. Açmış olduğumuz hamurun üzerine her yerine gelecek biçimde tereyağ sürelim.
Üzerine karışımı serpip rulo yapalım. 2 parmak genişliğinde keselim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Her yerini streç sinema ile kapatıp 1 saat daha mayalandıralım.
Evvelce ısıtılmış 180 ° fırında 20- 25 dakikada pişirelim. (benim fırınım 25 dakikada pişirdi)
Üzerinin sosu için peynirimizin suyunu süzelim ve karıştırma kabına alalım.
Üzerine pudra şekeri, toz vanilya ve sütü ek edip yeterlice çırpalım.
Pişen ruloların üzerine sıcakken sosunu dökelim. Afiyet olsun
Cinnemonrols (Tarçınlı Rulolar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı