Cips Kabak Nefis Atıştırmalık Tanımı İçin Materyaller
5 adet baby sakız kabak yahut 2 adet büyük uzunluk sakız kabak
3 yemek kaşığı un
50 gram rendelenmiş peynir ( Erimeyen)
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için zeytinyağı
Cips Kabak Nefis Atıştırmalık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları incecik olarak halka halka kesin ( rendenin bıçak tarafı ile yapabilirsiniz ) Dilimlenmiş kabakların üzerine bir çay kaşığı tuz atıp karıştırın ve bu biçimde yarım saat bekletin.
Bu müddette kabakların altına suyu birikecek o suyunu süzün. Daha sonra kabağın üzerine un, bir yumurta, karabiber, rendenin ince tarafıyla rendelenmiş erimeyen bir peyniri ekleyerek hepsini beraberce harmanlayın.
Peynirin tuzuna nazaran tuzunu denetimli ekleyerek karıştırın. Tavada zeytinyağını ısıtın, bir yemek kaşık kabaklardan alarak yağa bırakın artlı önlü yavaşça kızartın.
Kızaran kabak cipslerini kağıt havlu üzerine çıkarın. Sarımsaklı yoğurt yahut dilediğiniz diğer soslarla servis edebilirsiniz, afiyetler olsun.
5 adet baby sakız kabak yahut 2 adet büyük uzunluk sakız kabak
3 yemek kaşığı un
50 gram rendelenmiş peynir ( Erimeyen)
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için zeytinyağı
Cips Kabak Nefis Atıştırmalık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları incecik olarak halka halka kesin ( rendenin bıçak tarafı ile yapabilirsiniz ) Dilimlenmiş kabakların üzerine bir çay kaşığı tuz atıp karıştırın ve bu biçimde yarım saat bekletin.
Bu müddette kabakların altına suyu birikecek o suyunu süzün. Daha sonra kabağın üzerine un, bir yumurta, karabiber, rendenin ince tarafıyla rendelenmiş erimeyen bir peyniri ekleyerek hepsini beraberce harmanlayın.
Peynirin tuzuna nazaran tuzunu denetimli ekleyerek karıştırın. Tavada zeytinyağını ısıtın, bir yemek kaşık kabaklardan alarak yağa bırakın artlı önlü yavaşça kızartın.
Kızaran kabak cipslerini kağıt havlu üzerine çıkarın. Sarımsaklı yoğurt yahut dilediğiniz diğer soslarla servis edebilirsiniz, afiyetler olsun.