Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler
4-6 adet yufka
İç harcı için;
3-4 orta uzunluk patates
1 küçük soğan
1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
Tuz isteğe nazaran baharat
Sosu;
Yarım su bardağı un
1 su bardağı yakın zeytinyağ
4 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için
Yumurta sarısı çörek otu
Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sosun hazırlanışı ;Yarım su bardağı unu, 1 su bardağına yakın zeytinyağını, 4 yemek kaşığı sirkeyi (ben elma sirkesi kullandım ) ve yarım paket kabartma tozunu uygunca çırpalım .
İç harcın hazırlanışı; 3 -4 orta uzunluk patatesi haşlayalım.
FAyrı bi tavada küçük küçük doğradığımız soğanı yeteri kadar yağ ile kavuralım .
1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçasını ekleyip karıştıralım üzerine haşlanan patatesleri ezip ekleyip tuz atıp yeterlice karıştıralım.
2 -3 dakika kısık ateşte karıştırarak kavuralım .
1 yufkayı evvel 4 eşit kesime üçgen olacak halde kesiyoruz.
Sonra böldüğümüz kesimleri da 3 tane üçgen kesim olacak biçimde kesiyoruz toplamda 1 yufkadan 12 üçgen yufka çıkıyor.
Bir modülünü alıp sos sürüp üstüne bir yufka daha koyup sostan sürüyoruz .
İç harcımızdan ister patates ister peynir koyup yanlarını katlayıp sarıyoruz.
Üzerine, yumurta sarısına 1 kaşık sıvı yağ koyup sürüyoruz ve susam çörek otu atıyoruz.
Evvelce ısıtılmış fırında 180 derece üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Çıtır çıtır sıcacık börek hazır .
Afiyet olsunn İsterseniz sarıp buzluğa koyup istediğiniz vakit da pişirebilirsiniz
4-6 adet yufka
İç harcı için;
3-4 orta uzunluk patates
1 küçük soğan
1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
Tuz isteğe nazaran baharat
Sosu;
Yarım su bardağı un
1 su bardağı yakın zeytinyağ
4 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için
Yumurta sarısı çörek otu
Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sosun hazırlanışı ;Yarım su bardağı unu, 1 su bardağına yakın zeytinyağını, 4 yemek kaşığı sirkeyi (ben elma sirkesi kullandım ) ve yarım paket kabartma tozunu uygunca çırpalım .
İç harcın hazırlanışı; 3 -4 orta uzunluk patatesi haşlayalım.
FAyrı bi tavada küçük küçük doğradığımız soğanı yeteri kadar yağ ile kavuralım .
1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçasını ekleyip karıştıralım üzerine haşlanan patatesleri ezip ekleyip tuz atıp yeterlice karıştıralım.
2 -3 dakika kısık ateşte karıştırarak kavuralım .
1 yufkayı evvel 4 eşit kesime üçgen olacak halde kesiyoruz.
Sonra böldüğümüz kesimleri da 3 tane üçgen kesim olacak biçimde kesiyoruz toplamda 1 yufkadan 12 üçgen yufka çıkıyor.
Bir modülünü alıp sos sürüp üstüne bir yufka daha koyup sostan sürüyoruz .
İç harcımızdan ister patates ister peynir koyup yanlarını katlayıp sarıyoruz.
Üzerine, yumurta sarısına 1 kaşık sıvı yağ koyup sürüyoruz ve susam çörek otu atıyoruz.
Evvelce ısıtılmış fırında 180 derece üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Çıtır çıtır sıcacık börek hazır .
Afiyet olsunn İsterseniz sarıp buzluğa koyup istediğiniz vakit da pişirebilirsiniz