Çıtır Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler
4 adet hazır yufka
Sosu için;
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağından az un (elenmiş)
1/2 (yarım) su bardağı su
4 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi için;
Maydanoz
Peynir
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çıtır Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Benim yerim olmadığı için 1 yufkayı 2 ye bölerek hazırladım(Siz isterseniz iki yufkadan aralarına sostan sürerek hazırlayabilirsiniz. )
Tüm sos malzemelerini karıştırınız.
Yufkanın yarısını tezgaha serip sostan sürünüz, diğer yarısını üstüne serip tekrar sostan sürünüz.
6 eşit parçaya bölüp iç harçını yerleştirip sarınız.
Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıp börekleri buzluğa kaldırınız.
Pişireceğiniz zaman donuk halde yumurta sarısı sürüp 190-200 derece fırında pişiriniz.
Çıtır Buzluk Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet hazır yufka
Sosu için;
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağından az un (elenmiş)
1/2 (yarım) su bardağı su
4 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi için;
Maydanoz
Peynir
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çıtır Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Benim yerim olmadığı için 1 yufkayı 2 ye bölerek hazırladım(Siz isterseniz iki yufkadan aralarına sostan sürerek hazırlayabilirsiniz. )
Tüm sos malzemelerini karıştırınız.
Yufkanın yarısını tezgaha serip sostan sürünüz, diğer yarısını üstüne serip tekrar sostan sürünüz.
6 eşit parçaya bölüp iç harçını yerleştirip sarınız.
Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıp börekleri buzluğa kaldırınız.
Pişireceğiniz zaman donuk halde yumurta sarısı sürüp 190-200 derece fırında pişiriniz.
Çıtır Buzluk Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı