Çıtır Çıtır Balkabağı Reçeli Tanımı İçin Gereçler
2 bardak kadar sönmüş kireç
Kiresci sulandırmak için 8-10 lt su
Balkabağı (Benim kabağımın soyulmuş hali 9, 5 kg)
8 – 8, 5 kg şeker
8 lt şerbeti için su
1 yemek kaşığı dolusu limon tuzu
650-700 ml lik 20-21 adet kavanoz
Çıtır Çıtır Balkabağı Reçeli Tanımı Yapılışı
Akşamdan sönmüş kirece 8-10 lt su konulur, karıştırılır.
Üzerine çıkan duru su kabakların üzerine dökülecek.
Kabaklar soyulup hazırlanır.
2-3 mm kalınlığında, 3-4 cm uzunluğunda kesilip hazırlanır.
Üzerine hazırlanmış kireçin duru suyu dökülerek 2 saate yakın bekletilir.
8 lt su, kazana kaynamaya konur.
8 – 8, 5 kg şeker ilave edilir.
Kabaklar 3-4 su yıkanarak kazana kaynamaya konur.Arada karıştırılır.Kıvam alması 5 saate yakın sürüyor.
Köpükleri sararmaya başlayınca kıvamı denetim edilerek kavanozlara paylaştırılır. Nefis, çıtır çıtır reçeli sevdiklerinizle hoş. Günlerde yemeniz dileğiyle Afiyet olsun
2 bardak kadar sönmüş kireç
Kiresci sulandırmak için 8-10 lt su
Balkabağı (Benim kabağımın soyulmuş hali 9, 5 kg)
8 – 8, 5 kg şeker
8 lt şerbeti için su
1 yemek kaşığı dolusu limon tuzu
650-700 ml lik 20-21 adet kavanoz
Çıtır Çıtır Balkabağı Reçeli Tanımı Yapılışı
Akşamdan sönmüş kirece 8-10 lt su konulur, karıştırılır.
Üzerine çıkan duru su kabakların üzerine dökülecek.
Kabaklar soyulup hazırlanır.
2-3 mm kalınlığında, 3-4 cm uzunluğunda kesilip hazırlanır.
Üzerine hazırlanmış kireçin duru suyu dökülerek 2 saate yakın bekletilir.
8 lt su, kazana kaynamaya konur.
8 – 8, 5 kg şeker ilave edilir.
Kabaklar 3-4 su yıkanarak kazana kaynamaya konur.Arada karıştırılır.Kıvam alması 5 saate yakın sürüyor.
Köpükleri sararmaya başlayınca kıvamı denetim edilerek kavanozlara paylaştırılır. Nefis, çıtır çıtır reçeli sevdiklerinizle hoş. Günlerde yemeniz dileğiyle Afiyet olsun