Çıtır Çıtır Buzluk Böreği (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler
6 adet yufka
Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı sirke
İçi için:
4 adet patates
1 ufak boy kuru soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Kara biber kırmızı biber
Tuz
Börekleri bulamak için:
1 maden suyu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt
Hepsini karıştırıp börekleri bu karışıma batırıp çıkaralım
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Susam ve çörek otu
Çıtır Çıtır Buzluk Böreği (Patatesli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce patatesleri haşlayalım.
Sonra rendeleyelim yada ezelim.
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzerine salça ilave edelim kavuralım.
Sonra patatesleri ve baharatlarını ekleyip biraz daha kavuralım.
İç harcımız hazır sonra sosumuzu hazırlayalım tereyağını eritip ılıyınca sıvı yağ ve diğer malzemeleri ekleyip çırpıcıyla karıştıralım.
Yufkamızın birini açalım ve heryerini sosumuzdan sürelim diğer yufkamızı üzerine serelim ve yine sosumuzu sürelim.
İstediğiniz büyüklükte üçgen şekilde keselim.
Resimde görüldüğü gibi ve iç harcımızı koyup sigara böreği gibi saralım.
Sonra börekleri madensuyu karışımına batırıp çıkaralım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpip önceden ısıttığımız 180dr fırında alt üst ayarda 35 dk pişirelim afiyet olsun
Not:börekleri hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz çıkardığınızda madensulu sosa batırıp üzerine yumurta sarını sürüp çörek otu ve susam serpip pişirelim.
Çıtır Çıtır Buzluk Böreği (Patatesli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 adet yufka
Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı sirke
İçi için:
4 adet patates
1 ufak boy kuru soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Kara biber kırmızı biber
Tuz
Börekleri bulamak için:
1 maden suyu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt
Hepsini karıştırıp börekleri bu karışıma batırıp çıkaralım
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Susam ve çörek otu
Çıtır Çıtır Buzluk Böreği (Patatesli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce patatesleri haşlayalım.
Sonra rendeleyelim yada ezelim.
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzerine salça ilave edelim kavuralım.
Sonra patatesleri ve baharatlarını ekleyip biraz daha kavuralım.
İç harcımız hazır sonra sosumuzu hazırlayalım tereyağını eritip ılıyınca sıvı yağ ve diğer malzemeleri ekleyip çırpıcıyla karıştıralım.
Yufkamızın birini açalım ve heryerini sosumuzdan sürelim diğer yufkamızı üzerine serelim ve yine sosumuzu sürelim.
İstediğiniz büyüklükte üçgen şekilde keselim.
Resimde görüldüğü gibi ve iç harcımızı koyup sigara böreği gibi saralım.
Sonra börekleri madensuyu karışımına batırıp çıkaralım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpip önceden ısıttığımız 180dr fırında alt üst ayarda 35 dk pişirelim afiyet olsun
Not:börekleri hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz çıkardığınızda madensulu sosa batırıp üzerine yumurta sarını sürüp çörek otu ve susam serpip pişirelim.
Çıtır Çıtır Buzluk Böreği (Patatesli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı