Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Sarıyer Böreği

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;
1 su bardağı ve + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un (Kontrollü olarak)
Açmak için;
100 gram tereyağı
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
500 gram Ispanak
Peynir
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz (Peynir tuzlu olduğu için tadına bakarak ayarlayınız)

Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak içi için ıspanakları yıkayıp doğrayınız sonra soğanıda ince ince doğrayınız.
Geniş bir tavaya zeytin yağını köyünüz ve soğanları pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Sonra içine ıspanakları ekleyip hafif pişiriniz fazla pişirmeyiniz sulanır, şayet sulanırsa suyunu sürünüz soğuduktan sonra peynirini ekleyiz.
Sonra hamuru için kabınızın içine suyu ,unu ve tuzunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
Hamuru 8 bezeye ayırıp 10 dakika dinlenmeye bırakınız. Pasta tabağı büyüklüğünde acınız ve her birinin üzerine tereyağını eritiniz ve sıvı yağıyla karıştırıp sürünüz.
Sonra 10 dakika bekleyip hamuru elinizle çeke çeke acınız yırtılma olabilir sorun değil çok kolay açılacak içine hazırlamış olduğunuz içten koyup rulo yapınız.
Önceden ısıtılmış 180 derecede pişiriniz.
Not: Pişirme mühleti fırından fırına değişir.

Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt