Son konular

Çıtır Çıtır El Açması Sarıyer Böreği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Çıtır Çıtır El Açması Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler
6 su bardağı un
3 yemek kaşığı sirke
1.5 su bardağı su
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yufkayı açmak için nişasta
İç harcı için;
600 gram kıyma
90 gram kuş üzümü
2 adet kuru soğan
20 gram dolmalık fıstık
Tuz ve karabiber
İsteğe bağlı patatesli ve peynirlide yapabilirsiniz.
Arasına ve üzerine sürmek için;
2 su bardağı süt
3 yumurta
50 gram eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
En son üzerine dökmek için;
Yarım şişe soda

Çıtır Çıtır El Açması Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çıtır çıtır el açması sarıyer böreği sirke, su, sıvı yağ, tuz ve yumurtayı bir kaba alıp karıştıralım sonra onun üzerine unun yarısını döküp kabartma tozunuda ekledikten sonra diğer kalan unuda ekleyip güzelce yoğuralım.
Yumuşak bir kıvamda hamur elde ettikten sonra ki bu arada ölçü tam ölçüdür lütfen sadık kalalımgüzelce yoğurulmuş olan hamurumuzu 1saat dinlenmeye bırakalım.
Diğer taraftan önce soğanları kavurup sonra kıymayı üzerine ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Üzerine sıcak su içerinde bekleyip yumuşamış kuş üzümlerini dolma fıstığını tuz ve baharatlarını ekleyip biraz daha kavurduktan sonra iç harcımızı tamamen soğuyuncaya dek dinlendiriyoruz.
Diğer taraftanda sosumuzu hazırlamak için 2 su bardağı sütün içine 3 yumurtayı ve yağımızı ekleyip güzelce çırpıyoruz. Daha sonra 1 saat dinlenmiş hamurumuzu 10 bezeye ayırıyoruz.
Hamurumuzu nişasta serpilmiş tezgahımızda tıpkı baklava hamuru açar gibi ince bir şekilde nişasta ile açtıktan sonra hamurumuzun yarısına sosumuzdan 3 yemek kaşığı gezdirdikten sonra sadece yarısına sürüp diğer sossuz yarısınıda onun üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz ( d şeklinde)
Uzun düz olan kenarına iç harcımızdan koyup rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt sarılı fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
Diğer hamurlarımızada aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan sosumuzdan böreğimizin üzerine sürüp yarım şişe sodayıda her yerine eşit gelecek şekilde döküp 190 derece önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun.
Çıtır Çıtır El Açması Sarıyer Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 1 su bardağı ve + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su 1 çay kaşığı tuz 4 su bardağı un (Kontrollü olarak) Açmak için; 100 gram tereyağı Çeyrek çay bardağı sıvı yağ İçi için; 500 gram Ispanak Peynir 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
15 Dakikada Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler 20 adet baklavalık yufka 200 gram kıyma 2 orta uzunluk soğan 4 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım yemek kaşığı tuz Yarım yemek kaşığı karabiber Sos için; Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı süt Çeyrek su bardağı eritilmiş tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Çıtır Çıtır Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler 12 adet baklavalık yufka İç harcı için; Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 büyük boy soğan Yaklaşık 300 – 350 gr kadar kıyma Tuz, karabiber, pul biber Aralarına sürmek için; 100 gr tereyağı Yarım su bardağı süt Yarım su bardağından 1 parmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler 15 adet baklavalık yufka İç harcı için; 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı 150-200 gram kıyma 1 adet kuru soğan 2 çorba kalışı kuş üzümü (İsteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Sos için; 1,5 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Kolay Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler Bir paket baklavalık yufka ( ben 32 tane kullandım ) 500 gram kıyma 2 adet orta uzunluk kuru soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet kapya biber ( isteğe bağlı ) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Üst Alt