Çıtır Çıtır Konut Açması Patatesli Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
6 su bardağı un
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yufkalara sürmek için;
2 su bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
8 adet orta uzunluk patates
3 -4adet orta uzunluk kuru soğan
1yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı tuz
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet dereotu
Üzeri için;
Sıvı yağ
Su bardağı ölçüsü 250 ml
Çıtır Çıtır Mesken Açması Patatesli Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesler yıkanır ocağa alınır, haşlanmaya bırakılır, bu ortada hamur yoğurma kabına un konulur ortası havuz üzere açılır yoğurt, sıvı yağ, tuz ve 2 bardak su konulur karıştırılır.
Kenarlardan un sıvılara hakikat alınarak karıştırılır ve hamur yoğrulmaya devam edilir ne çok yumuşak ne çok sert olmayan kıvamlı özlü bir hamur yoğrulur üzeri kapatılır 15 dakika dinlendirilir.
Bu ortada haşlanan patatesle soyulur ezilir kuru soğan yemeklik doğranır 1 yemek kaşığı tereyağında rengi dönene kadar kavrulur.
Yarım yemek kaşığı salça ek edilir karıştırılır patatesler, tuz, baharatlar ve ince kıyılmış yeşillikler eklenir bir tıp karıştırılır ocaktan alınır.
Dinlenen hamur tezgaha alınır 12 beze elde edilir. Her bir beze un serpiştirilerek açabildiğiniz kadar ince açılır üzerine 3 kaşık sıvı yağ gezdirilir fırçayla yufkaya yayılır.
Resimde de görüldüğü üzere karşılıklı iki ucu zarf biçiminde kapatılır dikdörtgen formuna getirilir uzun kenarın bir tarafına ince formda bir sıra 1,5 yemek kaşığı patatesli harç koyulur rulo yapılır tepsiye dizilir.
Bütün yufkalar bittikten sonra eşit formda kesilir kalan yağ fırçayla üzerine sürülür evvelce ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir afiyet olsun.
Not: 1 bardak sıvı yağ bir tepsi içindir.
Çıtır Çıtır Mesken Açması Patatesli Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
6 su bardağı un
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yufkalara sürmek için;
2 su bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
8 adet orta uzunluk patates
3 -4adet orta uzunluk kuru soğan
1yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı tuz
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet dereotu
Üzeri için;
Sıvı yağ
Su bardağı ölçüsü 250 ml
Çıtır Çıtır Mesken Açması Patatesli Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesler yıkanır ocağa alınır, haşlanmaya bırakılır, bu ortada hamur yoğurma kabına un konulur ortası havuz üzere açılır yoğurt, sıvı yağ, tuz ve 2 bardak su konulur karıştırılır.
Kenarlardan un sıvılara hakikat alınarak karıştırılır ve hamur yoğrulmaya devam edilir ne çok yumuşak ne çok sert olmayan kıvamlı özlü bir hamur yoğrulur üzeri kapatılır 15 dakika dinlendirilir.
Bu ortada haşlanan patatesle soyulur ezilir kuru soğan yemeklik doğranır 1 yemek kaşığı tereyağında rengi dönene kadar kavrulur.
Yarım yemek kaşığı salça ek edilir karıştırılır patatesler, tuz, baharatlar ve ince kıyılmış yeşillikler eklenir bir tıp karıştırılır ocaktan alınır.
Dinlenen hamur tezgaha alınır 12 beze elde edilir. Her bir beze un serpiştirilerek açabildiğiniz kadar ince açılır üzerine 3 kaşık sıvı yağ gezdirilir fırçayla yufkaya yayılır.
Resimde de görüldüğü üzere karşılıklı iki ucu zarf biçiminde kapatılır dikdörtgen formuna getirilir uzun kenarın bir tarafına ince formda bir sıra 1,5 yemek kaşığı patatesli harç koyulur rulo yapılır tepsiye dizilir.
Bütün yufkalar bittikten sonra eşit formda kesilir kalan yağ fırçayla üzerine sürülür evvelce ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir afiyet olsun.
Not: 1 bardak sıvı yağ bir tepsi içindir.
Çıtır Çıtır Mesken Açması Patatesli Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı