Çıtır Çıtır Fasulye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
500 gram fasulye
4-5 adet sarımsak
1 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı sirke
5-10 adet nohut
Çıtır Çıtır Fasulye Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
500 ml kavanoz miktarı için sirke, sarımsak, toz şeker, tuz yukarıdaki malzemelerdir, fasulye miktarı fazla ise her kavanoz için.
Fasulyelerin saplarını temizleyelim, tencerenin yarısını gelecek şekilde su dolduralım ve kaynamaya bırakalım.
Diğer yandan soğuk su doldurduğumuz geniş bir kabımızda tencerenin yanında hazır olsun fasulyeleri önce sıcak su (9 dakika) sonra soğuk su (9 dakika)
Ardından kavanoza nohutları atalım, fasulyeleri dizelim. Ardından sirke, tuz, şeker karışımını ekleyip kavanozun kapağını kapatalım.
1 gece ters çevrili, ertesi gün düze çevirelim Afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Fasulye Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram fasulye
4-5 adet sarımsak
1 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı sirke
5-10 adet nohut
Çıtır Çıtır Fasulye Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
500 ml kavanoz miktarı için sirke, sarımsak, toz şeker, tuz yukarıdaki malzemelerdir, fasulye miktarı fazla ise her kavanoz için.
Fasulyelerin saplarını temizleyelim, tencerenin yarısını gelecek şekilde su dolduralım ve kaynamaya bırakalım.
Diğer yandan soğuk su doldurduğumuz geniş bir kabımızda tencerenin yanında hazır olsun fasulyeleri önce sıcak su (9 dakika) sonra soğuk su (9 dakika)
Ardından kavanoza nohutları atalım, fasulyeleri dizelim. Ardından sirke, tuz, şeker karışımını ekleyip kavanozun kapağını kapatalım.
1 gece ters çevrili, ertesi gün düze çevirelim Afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Fasulye Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı