Son konular

Çıtır Çıtır Karadeniz Pidesi

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Çıtır Çıtır Karadeniz Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
1 yumurta akı (sarısı dışına )
1 tepeleme tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kıymalı iç harcı;
125 gram kıyma
2 adet büyük yeşil biber
1 adet büyük kapya biber
2 küçük domates
1 adet küçük soğan
1 diş sarımsak
Tuz karabiber toz biber kimyon
Sucuklu iç harcı ;
1 yemek tabağı rendelenmiş kaşar peynir
Sucuk
Üzerine;
Yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Fırından çıkınca sürmek için;
Tereyağ

Çıtır Çıtır Karadeniz Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Karıştırma kabına un hariç bütün gereçleri ekleyelim karıştıralım
Sonra denetimli bir biçimde unu ekleyelim ele yapışan bir hamur olacak mayalanmaya bırakalım.
İç harcı için evvel biberlerimizi sarımsak ve soğanı rondodan geçirelim.
Sonra kıyma domates ve baharatları ekleyelim tekrar geçirelim harcımız hazır.
Mayalanan hamurumuzu alalım ve 4 e bölelim.
Bezeler haline getirelim.
Hamuru uzunlamasına açalım.
Kıymalı harcımızı koyalım ve pide formu verelim.
Bu hamurdan 4 büyük pide çıkıyor ben 2 sini kaşarlı sucuklu yaptım sucuklu pide içinde tıpkı biçimde hamuru açıp evvel rendelenmiş kaşar peynirini koyalım.
Kenarlarını katlayarak pide hali verelim.
Üzerine sucukları dizelim pidelerimizin kenarına yumurtalı sosu sürelim.
200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Fırından aldığımız pidelerin kenarına tereyağ sürelim. Pidelerimiz hazır sıcak sıcak servis edelim.Afiyet olsun
Çıtır Çıtır Karadeniz Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Karadeniz Pidesi (Harika Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı su Yarım su bardağı süt 1 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz Un İç harcı için; 300 gram dana orta yağlı kıyma 1 tane soğan rendesi 2 tane sivri biber 1 tane domates rendesi 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Ramazan Pidesi (Siyez Unu İle) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 4 su bardağı siyez unu 2 su bardağı su Ekşi maya 1 tatlı kaşığı tuz Sosu için; 1 tatlı kaşığı un Yarım çay bardağı su 1 adet yumurta Üzeri için; Susam Çörek otu Ramazan Pidesi (Siyez Unu İle) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un 2,5 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Sosu için; 1 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta sarısı Üzeri için; Susam Çörek otu Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Konut Üretimi Çıtır Lahmacun Tanımı İçin Gereçler Hamuru için gereçler (Yaklaşık 20 adet için) 2, 5 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 6-7 su bardağı un (kontrollü ekleyin) İç harcı için materyaller 400-500 gram kıyma 2 adet domates 3 adet yeşil biber 2 adet kırmızı kapyabiber 2 adet büyük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Kaşarlı Sucuklu Pide Çıtır Çıtır Nefis Lezzet Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı su (ılık) 1 adet kuru maya 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 3,5 su bardağı un Üzeri için; 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri Sucuk Üzerine sürmek için; 1 yemek kaşığı tereyağ Kaşarlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt