Çıtır Çıtır Karnabahar

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Çıtır Çıtır Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
1 kg karnabahar
1 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşı kadar (Haşlama suyuna)
1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
1 çay kaşığı kajun baharat
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 şişe şade maden suyu
Kızarmak için sıvı yağ
Sarımsaklı yoğurt

Çıtır Çıtır Karnabahar Tanımı Yapılışı

Derin bir tencerede bol suyu kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra tuz ek ediyoruz ve yıkayıp küçük kesimlere ayırdığımız karnabaharları ekleyip yaklaşık 5-7 dk haşlıyoruz ( karnabaharlarınızı ortada denetim etmeyi unutmayınız) Bizim için büsbütün haşlanıp ezilmemesi lazım )
Haşladığımız karnabaharları bol soğuk su ile yıkayıp süzün.
Çırpma kabına maden suyu sirke baharatları ekleyip karıştırın denetimli olarak un ekleyelim boza kıvamına gelinceye kadar yeterlice karıştırın.
Karnabaharları sosumuza bulayıp çatalla fazlasını süzüp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın.
Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın. Elinize sıhhat tanımı deneyen herkesten foto rica ediyorum. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Çıtır Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler Küçük uzunluk karnabahar 4 yemek kaşığı yulaf unu 1 su bardağı maden suyu Tuz, kimyon,karabiber, pul biber, kırmızı toz biber Çıtır Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Karnabaharları ayırıp haşlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Geniş bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Karnabahar Kızartması (Çok Lezzetli Farklı Sosuyla) Tanımı İçin Materyaller 1 orta uzunluk karnabahar Sosu İçin 2 yumurta Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı süt 1 şişe madensuyu 2 büyük diş sarımsak Boza kıvamını tutturacak kadar un yaklaşık 1 su bardağı kadar 1 tatlı kaşığı kabartma tozu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler Küçük uzunluk karnabahar Bulamak için sos; 1 çay bardağı süt 1 tane yumurta Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz İsteğe nazaran pul biber Sostan sonra bulamak için; 1 kase galeta unu (ben kendi hazırladığım galeta unumu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Fırında Çıtır Karnabahar Tanımı İçin Materyaller 1 adet karnabahar 2 diş sarımsak 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 3 adet yumurta 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı karabiber Galeta unu yahut mısır unu Kaşar ( rendelenmiş) Fırında Çıtır Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Fırında Çıtır Karnabahar VideoluFırında Çıtır Karnabahar Görüntülü Tanımı İçin Gereçler 1 orta uzunluk karnabahar 1 şişe soda 3 yemek kaşığı mısır unu 2 yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı zerdeçal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt