Çıtır Çıtır Karnıbahar Turşusu (Sıcak Suyla)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Çıtır Çıtır Karnıbahar Turşusu (Sıcak Suyla) Tarifi İçin Malzemeler
Büyük boy karnabahar
4-5 adet havuç
Her kavanoz için 5-6 diş) 2 baş sarımsak
Her kavanoz için 1 yemek kaşığı) Kaya tuzu
Her kavanoz için 1 tatlı kaşığı) Toz şeker
Her kavanoz için 1 çay bardağı) Sirke
Her kavanoz için çay kaşığı ucuyla ) Limon tuzu
1 litrelik kavanoz ve kapaklar
Kaynar su (üstü geçecek kadar)

Çıtır Çıtır Karnıbahar Turşusu (Sıcak Suyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharları parçalara ayıralım yıkayıp süzmesini bekliyelim.
Kavanozların altına 3 -4 diş sarımsak atalım karnabahar ve havuçları kavanozlara bölüştürelim.
En üste tekrar sarımsak kaya tuzu ,şeker, limon tuzu ekliyelim sirkesini de döktükten sonra üstünü geçecek kadar kaynar suyunu dökelim.
Sıkıca kapağını kapatıp ters çevirelim.
Üstlerini kapatıp 1 gün bu şekilde bekletelim ertesi gün serin bir yere kaldıralım hava almadığı sürece asla bozulmadan uzun süre saklayabilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Karnıbahar Turşusu (Sıcak Suyla) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt