Çıtır Çıtır Kolay Yufkadan Patatesli Kol Böreği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Çıtır Çıtır Kolay Yufkadan Patatesli Kol Böreği Tanımı İçin Materyaller
6 adet yufka(ben 4 adet kullandım) daha az yada daha fazla da yapabilirsiniz
Sos için;
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat (kabarması için)
1 yemek kaşığı sirke (çıtır olması için)
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
İç materyalleri;
5-6 adet patates
2 -3 adet kuru soğan
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyan
Nane( patatese çok yakışıyor kesinlikle deneyin)

Çıtır Çıtır Kolay Yufkadan Patatesli Kol Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak patatesleri haşlayalım ,kabuklarını soyup bir kabın içerisine alıp çatal yardımı ile sıcakken ezelim daha kolay olacaktır.
Tavaya biraz sıvı yağ dökelim ,soğanları küçük küçük doğrayıp pişirelim.
Rengi döndükten sonra salçasını ekleyip biraz daha kavuralım.
Baharatları ekleyelim.
En son patatesi ekleyip 1 -2 dakika kadar karıştıralım püre haline getirelim.
Sosu için yumurta beyazını biraz çırpalım .
Üzerine yağı ve sütüde ekleyip çırpmaya devam edelim.
En son kabartma tozunu ve sirkeyi ekleyip bir kenara alalım.
Yufkayı serelim üzerine sostan bir iki kaşık döküp gezdirelim.
Fırça yardımı ile her yerine yayalım.
Yufkanın bir kenarına katlayıp sos sürelim başka kenarında tıpkı halde yapalım.
Soğuyan iç harcımızdan azar azar alıp uzun bir biçimde yufkaya koyalım harçlı tarafından sarmaya başlayalım.
Yağlı kağıt sevdiğimiz tepsiye dizelim yufkalar bitene kadar tıpkı süreci yapalım.
Böreği hazırladıktan sonra kalan için tamamını tepsinin üzerine gezdirelim.
Sarısını ayırdığımız yumurtayı bir fırça yardımı ile üzerine sürelim.
Evvelden ısıtılmış fırında 200- 220 derece de alt üst kızarana kadar pişirelim.
Ben üzerine susamda serptim o sizin zevkinize kalmış isterseniz haşhaş tohumu yada çörek otuda kullanabilirsiniz sade bir biçimde de yapabilirsiniz.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz çıtır çıtır çok lezzetli bir börek oluyor.
Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kıymalı Patatesli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler 28 adet baklavalık yufka İç harcı için; 300-350 gr kadar kıyma 1 büyük boy soğan 2 yemek kaşığı sıvıyağ Tuz,karabiber Pul biber (İsteğe bağlı) 3 orta boy patates Sosu için; 1 adet yumurta Yarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Kolay Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler Bir paket baklavalık yufka ( ben 32 tane kullandım ) 500 gram kıyma 2 adet orta uzunluk kuru soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet kapya biber ( isteğe bağlı ) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Kıymalı Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler 5 tane yufka Sosu için; 1 su bardağı süt 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı sirke 1 çay bardağı sıvı yağ İç materyal; 500 gr kıyma 2 tane orta uzunluk rendelenmiş patates 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kol Böreği (Baklavalık Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka Ic malzemesi için Yarım kilo kıyma 2 adet kuru soğan Sıvıyağ Tuz Karabiber, pulbiber Sosu için; 1 adet yumurta 1 çay bardağı süt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı kabartma tozu Kol...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Çıtır Çıtır Buzluk Böreği (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler 6 adet yufka Sosu için: 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağ 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı sirke İçi için: 4 adet patates 1 ufak boy kuru soğan Yarım yemek kaşığı salça Kara biber kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt