Çıtır Çıtır Kornişon Turşu Tanımı İçin Materyaller
Kornişon turşusu (tarifim 1 litrelik kavanoz içindir) 1 kilo kornişon
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sirke
Üzeri örtülene kadar kaynar su
Çıtır Çıtır Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sarımsakları soyuyoruz. (büyük olan dişleri ikiye de bölünebilirsiniz).
Kavanozumuzun en altına sarımsak ekliyoruz.
Kapağına sıfır olmayacak formda kornişonları diziyoruz. ( ben en alt katını dik olarak sonrasında yatay olarak dizdim).
Dizme süreci bittikten sonra tekrar sarımsak ekliyoruz.
Sonrasında kaya tuzu, şeker, sirke ve sıcak suyu ekleyip kavanozun ağzını kapatıyoruz.
Sıkıca kapattıktan sonra çalkalayarak içindeki materyallerin her yere dağılmasını sağlıyoruz.
Soğuyana kadar zıt soğuduktan sonra da düz formda serin yerde saklayabiliriz.Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Kornişon Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kornişon turşusu (tarifim 1 litrelik kavanoz içindir) 1 kilo kornişon
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sirke
Üzeri örtülene kadar kaynar su
Çıtır Çıtır Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sarımsakları soyuyoruz. (büyük olan dişleri ikiye de bölünebilirsiniz).
Kavanozumuzun en altına sarımsak ekliyoruz.
Kapağına sıfır olmayacak formda kornişonları diziyoruz. ( ben en alt katını dik olarak sonrasında yatay olarak dizdim).
Dizme süreci bittikten sonra tekrar sarımsak ekliyoruz.
Sonrasında kaya tuzu, şeker, sirke ve sıcak suyu ekleyip kavanozun ağzını kapatıyoruz.
Sıkıca kapattıktan sonra çalkalayarak içindeki materyallerin her yere dağılmasını sağlıyoruz.
Soğuyana kadar zıt soğuduktan sonra da düz formda serin yerde saklayabiliriz.Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Kornişon Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı