Çıtır Çıtır Patates Topları

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Çıtır Çıtır Patates Topları Tanımı İçin Materyaller
4 adet orta uzunluk patates
1 tane yumurta sarısı
1 çay bardağı un
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pulbiber
Tuz
Bulamak için
1 çay bardağı nişasta
2 tane yumurta beyazı
1 çay bardağı galete unu
Kızartmak için
4 su bardağı sıvı yağı

Çıtır Çıtır Patates Topları Tanımı Yapılışı

Patatesleri üzerine su ekleyip ocakta kaynatalım.
Kaynayan patatesleri ezip 5 dk soğutalım.
Daha sonra soğuyan patateslerin üzerine yumurta sarısı, un, karabiber, pulbiber, tuz ekleyip karıştıralım.
Hazırladığımız püreyi toplar haline getirip evvel nişasta sonra yumurta beyazına daha sonra galete ununa koyup hazırlıyalım.
Derin bir tenceremize yağımız koyup ocağın üzerinde kızgınlaşmasını bekliyelim.
Kızgınlaşan yağımıza hazırladığımız topları koyup kızartalım.
Hazırladığımız çıtır patates toplarını servis edelim.
Afiyet olsun.
Not:kızartıcağınız yağ patates toplarını geçsin yoksa toplar dağıla bilir.
Patates toplarını soğuk yemeyi de tercih edebilirsiniz fakat o zmn çıtırlığı gidebilir.
 
Üst Alt